Balığa olan aşkım aileden gelme, sahil ilçesinde oturduğum için de çevremde çok sayıda balıkçı ve balıkhane var ...Hergün olsa yerim ama işten eve geldiğimizde almaya çekinirim hep... Akşama kadar tezgahta balıkların bayatladığını düşünürüm nedense...İglo balıklar bu yönü ile benim en büyük yardımcım hem kılçıksız hem taze hemde 10 dakikada hazır
MEZGİTLİ SALATA
5-6 yaprak kıvırcık
5-6 yaprak lolorosso(dekor için bir çeşit uçları mor kıvırcık olmasada olur)
yarım demet roka
3 adet taze soğan
1 salatalık
5-6 adet minik domates
1 büyük patates
2 kaşık mısır
1 minik kurusoğan
maydanoz,1 minik havuç
3 parça iglo mezgit
Sos;
1 limon suyu
1 minik portakal suyu
3 yemek kaşığı zeytinyağı,tuz
Öncelikle patatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayalım.1 su bardağı su eklediğimiz tencerede haşlanmaya bırakalım.Kıvırcık ve diğer salata malzemelerini yıkayıp doğradığımızda zaten patateslerimiz çoktan haşlanmış oluyor.Salata malzemelerini isteğe göre doğruyoruz.En üste haşlanıp soğuk suya tututtuğumuz patateslerimizi koyuyoruz.
Servis esnasında 2 yemek kaşığı sıvıyağ eklediğimiz teflon tavamıza unlayıp ikiye böldüğümüz mezgitlerimizi 10 dakika pişiririp salatamızın üzerine koyalım.
Sos için malzemelerimi karıştırıp balıkların üzerinden salatamıza ilave edelim....
PÜRELİ EGE ÇİPURASI
Çipura suda kendi poşetinde 14 dakikada pişiyor ve paketin içinden bu iki parça çıkıyor.Lezzetini biz çok beğendik ama keşke içindeki balık biraz daha fazla olsaydı :)
PÜRELİ EGE ÇİPURASI(2 kişilik)
1 paket iglo ege çipurası
2 adet patates
2 yemek kaşığı sıvıyağ
yarım çay bardağı süt
yarım çay kaşığı köri
kırmızı pul biber,karabiber,tuz
Çipuralarımızı paketin üzerinde yazdığı gbi kaynar suya poşeti ile atıp 14 dakika pişmeye bırakıyoruz.Bu sırada 2 patatesi küp doğrayıp çabucak haşlıyoruz.Patates ezici ile ezdiğimiz patateslermize önce sıvıyağ ,süt ekleyip püre yapıyoruz.En son baharatlarıda karıştırıp mayonez ile süsleyip poşetinden çıkarıp tabağa sosuyla koyduğumuz balığın yanında servise sunuyoruz.
Afiyet Olsun...
MEZGİTLİ SALATA
5-6 yaprak kıvırcık
5-6 yaprak lolorosso(dekor için bir çeşit uçları mor kıvırcık olmasada olur)
yarım demet roka
3 adet taze soğan
1 salatalık
5-6 adet minik domates
1 büyük patates
2 kaşık mısır
1 minik kurusoğan
maydanoz,1 minik havuç
3 parça iglo mezgit
Sos;
1 limon suyu
1 minik portakal suyu
3 yemek kaşığı zeytinyağı,tuz
Öncelikle patatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayalım.1 su bardağı su eklediğimiz tencerede haşlanmaya bırakalım.Kıvırcık ve diğer salata malzemelerini yıkayıp doğradığımızda zaten patateslerimiz çoktan haşlanmış oluyor.Salata malzemelerini isteğe göre doğruyoruz.En üste haşlanıp soğuk suya tututtuğumuz patateslerimizi koyuyoruz.
Servis esnasında 2 yemek kaşığı sıvıyağ eklediğimiz teflon tavamıza unlayıp ikiye böldüğümüz mezgitlerimizi 10 dakika pişiririp salatamızın üzerine koyalım.
Sos için malzemelerimi karıştırıp balıkların üzerinden salatamıza ilave edelim....
PÜRELİ EGE ÇİPURASI
Çipura suda kendi poşetinde 14 dakikada pişiyor ve paketin içinden bu iki parça çıkıyor.Lezzetini biz çok beğendik ama keşke içindeki balık biraz daha fazla olsaydı :)
PÜRELİ EGE ÇİPURASI(2 kişilik)
1 paket iglo ege çipurası
2 adet patates
2 yemek kaşığı sıvıyağ
yarım çay bardağı süt
yarım çay kaşığı köri
kırmızı pul biber,karabiber,tuz
Çipuralarımızı paketin üzerinde yazdığı gbi kaynar suya poşeti ile atıp 14 dakika pişmeye bırakıyoruz.Bu sırada 2 patatesi küp doğrayıp çabucak haşlıyoruz.Patates ezici ile ezdiğimiz patateslermize önce sıvıyağ ,süt ekleyip püre yapıyoruz.En son baharatlarıda karıştırıp mayonez ile süsleyip poşetinden çıkarıp tabağa sosuyla koyduğumuz balığın yanında servise sunuyoruz.
Afiyet Olsun...
34 yorum :
Ellerine sağlık ikiside harika bir sunum olmuş.Tadlarıda güzeldir eminim.
Bizde de balık çok seviliyor,igloyu denemek istiyordum,tarifler ve indirimden haberdar oldum,teşekkürler.bugün migrosa uğramak şart oldu.
dayanamıyorum bu sene balığa ben de, nerde görsem bulsam yiyorum, salata ile işe bile taşıyorum yanımda! balık yemek şart haftada iki sağlık için! afiyet olsun sana da...
görsel şölen olmuş salatayla balık ne güzel yapmışsın elllerine sağlık canım
bu arada iglo çok güzel kurtarıcı olabiliyor gidip almalı hemen
Hayırlı günler. Ellerinize, emeğinize sağlık. Her ikiside çok güzel, leziz ve iştah açıcı görünüyor.
Saygılarımla.
ellerine sağlık aylincim.bende dün akşam çipura yaptım ama benimki tazeydi.sevgiler
harika bir görüntü olmuş.salatada çok lezzetli görünüyor.ellerine sağlık arkadaşım.öpüyorum.
balık sever biri olarak daha önce denemediğim bir tarif..mezgit salatayı deneyeceğim..
mezgitli salata enfes görünüyor olsada yesek.ellerine sağlık canm
Canım İglo lezzetlerini beğenmene çok sevindim.
Tarifler de çok güzel olmuş.
Ellerine sağlık canım.
Hem pratik hemde sağlıklı bir menü hazırlamışsın:)
Çok öptüm seni
sevgiler
Aylincim, ellerine sağlık, bende çok severim balığı görüntüleri harika...:))Lezzetlerine diyecek söz yok nefis oldukları belli...
maalesef çipura kalmamıştı levrekle idare edeceğiz akşam:) her iki tarifte ağızlara layık. Öperim seni :)
Yine sen ve yine harika bir menü:))Ellerine sağlık canımm afiyet bal olsun:))Sevgiler.
Sarı şekerim harikasın ikisinede ba
yıldım öpüyorum.
ellerine sağlık farklı bir sunum olmuş afiyet olsun
Merhaba ellerinize sağlık
Hepsi çok lezzetli olmuş. Sevgiler...
Aylincim yine kalbimden vurdun beni iğlo ..
canım benim ellerine sağlık nefis olmuş nefis hele salata tam benlik ..
afiyet bal olsun şekercim
Tek kelimeyle super görüntüler canım..Balığa dayanamam..))Harikasın yine çıtırcık..))
Öpüyorum kocaman..)
çok iştah açıcı ...
ellerine sağlık aylinim.pratik ve leziz bir sunum olmuş.çipura sevdiğim balıklar arasında.
sevgiler balım...
balığı çok severim ama hiç mezgit yemedim denemek lazım çipurayıda hiç böyle denemedim çok lezzetli görünüyor denemek lazım ama ben biraz kiloluyum sırf bana iki paket lazım ellerinize sağlık
En sevdiğim balık cipuradır ellerinize sağlık
Sevgiler:)
Salata ve balık,süper ikili.Ellerine sağlık.
mmmh cok güzel nefis olalala
ellerinize saglik...
ikiside iştah açıcı görünüyor ellerinize sağlık.
Ellerine sağlık canımcığım. Yine pratik tarifler vermişsin bizim gibi vakit fukaraları için:) Birşey sorayım sen yapmışken. Bu poşetinde pişen çipura buğulama oluyor değil mi, böyle yumuşak yumuşak. Eşim sevmezde eğer oyleyse almayayım dicektim.
Deniz balığını sevsemde,iglonun deniz ürünlerini seviyorum.Özellikle karidesi ile karidesli makarna yapmayı seviyorum.Her zaman ki gibi yaptıklarınız leziz gözüküyor.Ellerinize sağlık,sevgiyle kalın...
Ellerine saglik igloo veya bizim burada degisik markalar gerçekten lezzetli oluyor ve pratik temizlemesi, kilçik sorunu yok, sende çok hos bir sekilde degerlendirmisin sevgilerle.
Huriyecim tabi ızgara gibi olmuyor sertliği ama çokta yumuşak olmuyor benim eşimde buğulama sevmez ama bunu beğendi ..Ayrıca ben ocakta ve suda yaptım ama diğer uygulama şeklide fırında.O nasıl oluyor açıkçası bilmiyorum :)Limonlu bir sos ile poşetten çıkıyor :)
İyi ki İglo var. Ben de çok seviyorum ürünlerini. Çok nefis görünüyor ikisi de. Ellerine sağlık Aylin'cim..
Eeeeeee ben bu tarifini nasılda kaçırmışım anlamadım.. nefis şeyler gözümden kaçmaz ama yetişemiyorum ki..Hamarat o kadar çok blogger varki canım ben ne yapayım..balığın yanına da en çok patatesi yakıştıtırım nedense hani bazıları üstüne mutlaka helva yer ya bizde patatessiz balık pek yemeyiz.. Kucak dolusu sevgiler..
Balığı nasıl severim var yaa!
Çok kötüsün Ayliiiin :D
görsellik,fotoğraf çekimleri gerçekten çok başarılı.nasıl kıskanıyorum böyle güzel fotoğrafları.ben başarısızım bu konuda..ellerine sağlık.çok farklı buldum diğer sitelerden seninkini.
tebrik ediyorum....
bugün carrefourdaydım oarada gördüm ege çipurasını.. migrosa da gitseymişim demekki tüh:(
nefis olmuş aylinciğim ellerine sağlık..
bu arada arkadaşlar görselliği özellikle vurgulamış kesinlikle katılıyorum..
harika aylinciğim..
Yorum Gönder