12 Aralık 2012 Çarşamba

Anasonlu Galeta


Bunlardan çok yersem sarhoş olmam değil mi? :)

Uzunca zamandır aklımda olan anasonlu mini galetaları nihayet yapabildim.Tadı hazırlardan çok daha güzel ve sağlıklı...Uzunca bi sürede tazeliğini muhafaza ediyor.Şekil olarak yuvarlak yapacaktım ancak makasla kesme tekniğini şimdi hatırlayamadığım bir bloğda görmüştüm.Böylece hamuru tutmak 5 dakika ,tepsiye şekillendirmek sadece 2 dakikanızı alıyor....

Haşhaşta ekstra lezzet ve çıtırlık kattı benden söylemesi ,deneyin derim :)





Anasonlu Galeta

6 yemek kaşığı sıvı becel zeytinyağlı(veya normal zeytinyağı)
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı haşhaş tohumu
1 tepeleme tatlı kaşığı dövülmüş yıldız anason
1 paket kabartma tozu
 aldığı kadar un (2 bardak kadar)

   Malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.Tepsimize yağlı kağıt serelim ve hamuru 4 eşit parçaya bölüp ince uzun rulolar yapalım.Her bir ruloyu temiz bir mutfak makası ile 2 cm lik olacak şekilde tepsiye gelişigüzel keselim.

   175 derece  önceden ısınmış fırında 15 dakika,daha içlerininde kuruması için sonra ısıyı 75 dereceye düşürerek 25 dakika kadar pişirelim.

Afiyet Olsun...


18 yorum :

Serap dedi ki...

Çayın yanında şimdi olsa nasıl da güzel giderdi :) Ellerinize sağlık.

Nes-Kayfee / Nesli dedi ki...

Ellerine sağlık canım, çok pratikmiş

LeylaK dedi ki...

Aylin, fotoğrafları harika görünüyor. Peki ben bunu anasonlu değil de haşhaş-susam-çörek otu üçlüsüyle yapsam olur mu sence ?

YeMeK vAkTi dedi ki...

Neden olmasın :) Mutfakta herşey mümkün hatta karşı değilsen margarinde kullanabilirsin :)

Unknown dedi ki...

Aylincim harikasın!
Sen de,resimlerin de,tariflerin de,dipten başa şahanesiniz:)
Daha başka diyecek şey bulamadım gidiyorum.:)
Muhabbetle canım..

Aycan dedi ki...

yok anacım sarhoş etmez :)

ben yersem benim çocuk içerde coşarmı acaba :)

ilk defa duydum valla.Ellerine sağlık canım.

YeMeK vAkTi dedi ki...

Zel utandım yahu :))

Aycan mutfak bir rakı kokuyordu pişerken kaçak rakı imalatından evi basacaklar diye korktum :)

Elifin Terazisi dedi ki...

Ellerine sağlık, afiyetler olsun. Geçen gün anason aldım, galeta yapmak için ama yıldız anason dediğin farklı bir baharat mı acaba?

aynur dedi ki...

ellerine sağlık aylin hanımm bir çey koyup geliyorum hemen :))

Ferkay dedi ki...

Nefis nefis harika bir görüntü galetalar şahane.
Ellerine sağlık canım..

YELDA dedi ki...

Ellerine sağlık Aylin, çok severim bu atıştırmalıkları bir ara her alışımda bir paket bitirirdimi hiç sarhoş olmadım :))
sevgiler...

Narince dedi ki...

Güzellik! Makasla kesmek daha bi kolay olmuş, ellerine sağlık.

YeMeK vAkTi dedi ki...

Elif aynı ikiside rakı kokuyor ;) yıldız anason çinliymiş

serpil dedi ki...

pratik ve güzel bir atıştırmalık çayın yanında ellrinize sağlık

Oglak Kizlari dedi ki...

süper, kesin yaparım ben bunu.
Ellerine sağlık.

Anasoncu anne

Adsız dedi ki...

Merhaba, bir konuda bilginize basvurmak istiyorum.
Mavi hashasla siyah hashas arasinda ne fark var? Bazi tarifler mavi, bazilari siyah hashas istiyor!
Birbirinin yerine kullanmak mumkun mu? Lezzet farki var mi?
Hem cevap icin hem tarif icin tesekkurler. Annem cok sever, hemen deneyecegim.
Zeynep

YeMeK vAkTi dedi ki...

Zeynep Merhaba

siyah değilde sarı haşhaş var birde...o daha yağlı olduğu için ezilip haşhaşlı çörekte felan kullanılır.Mavi haşhaşsa daha düşük yağlıdır ve pastacılıkta kullanılır....

Sevgiler,

Özge'nin Oltası dedi ki...

Nefis görünüyorlar, evde galeta yapılabileceğini hiç düşünmemiştim. İlk fırsatta deniycem. Ellerine sağlık.