Hamsili pilav denildiğinde ıyy olurmu canım öyle şey ben yiyemem diyenlerdenmisiniz?Bende öyleydim...Düşününce hem gereksiz bir yemek derdim hemde ne kadar güzel olabilirki diye sorardım.Ama işte mutfakta başıma ne geliyorsa bu kilolarımda hep merakımdan!!! kalktım şimdiye kadar başka bir yerde tadına bile bakmadığım hamsili pilavı yaptım.Sonuçmu? Eve hamsi aldığınızda küçük ölçülerlede olsa mutlaka deneyin kendi adıma çok şey kaçırmışım :)
1 kilo kılçıkları çıkartılmış hamsi
1,5 su bardağı pirinç
2,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağ+3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 kurusoğan
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 kesme şeker
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı nane
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
çeyrek demet dereotu
1 tatlı kaşığı tereyağ(üzeri için)
Pilav için yağları tencereye ilave edip soğanı incecik doğrayın ve pembeleşene kadar kavurun.Yıkayıp yarım saat sıcak suda beklettiğiniz pirinçleri süzerek tencereye ilave edin.Şeker,tuz,bütün baharatlar ve kuş üzümünü koyup suyunu ekleyin ,kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Ayrı bir teflon tavada dolmalık fıstıkları yağsız olarak kavurun.Pilav piştiğinde kavrulan fıstıkları ve ince kıyılmış dereotunu ekleyin.Altını kapatıp pilavınızı 15 dakika kadar dinlendirin...
Tek kilik güveç kaplarının altını ve kenarlarını yağlayın.Hamsileri parlak yüzeyleri güveç kabına gelecek şekilde önce tabana sonra diklemesine yanlara dizin.Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
Güvecinizin büyüklüğüne göre bir kaç kaşık pilav koyup kenarlardan taşan hamsileri içeri doğru kapatın.Bütün güveçleriniz tamamlandığında üzerlerine minicik tereyağ koyun ve 200 derecede yaklaşık 20 dakika pişirin.
Afiyet Olsun...
16 yorum :
Bir harika tarif daha çok güzel görünüyor iştah açıcı..Canım istedi doğrusu ellerinize sağlık Aylin hanımm...
Ahhhh sarı şekerim hamsili pilav se
vilmezmi:)))Bir Karadeniz kızı ola
rak bayılırım sık yaparım bloğa ek
lemedim ama:)))Ellerine sağlık öpü
yorum...
Hah ben onlardanım. hamsiyi, çok sevmediğim gibi iç pilavı da sevmem dolayısıyla ikisi bir pek yiyemem ;) Ama ellerine sağlık güzel duruyor ;)
Ellerine sağlık hayatım ne güzel olmuş..Bende hep yapmak istemişimdir. İlk fırsatta deneyeceğim..
geçen gün hamsili pilavı atv de yayınlanan benim için üzülme dizisinde görmüştüm...
ve acayip canım çekmişti...
şimdi de sende görüyorum...
ne yapıcam bilmem :((
artık yapmak şart oldu sanırım .99
CANIM ellerine sağlık...
afiyet olsun...
hayırlı cumalar...
Bayılırım Aylinciğim,
eline sağlık olsun, çok öptüm:))
aynen ben de ıyy diyenlerdenim. bakalım ben yapar mıyım ? belki bir gün, kim bilir...
Ellerinize sağlık.İç pilavı pek tercih etmem ama hamsiye bayılırım.
hiç yemedim ama çok uzun yıllardan beri yapasım var yapmadımda cazip mi gelmediğinden bilmiyorum eline sağlık güzel gözüküyor..
İç pilavı sevmeyenlere lafım yok ama sevenler bence yarım ölçü denesinler ;)
uzun zamandır bende yapmayı istiyorum
hatta bir keresinde hamsileri ayırdım fakat başka şeyler karışınca kaldı yine
porsiyonluk yapmak iyi fikir
evin muhalefet üyelerine özellikle
eline sağlık
mutlu haftasonları...
Buralarda biraz dolaştım.Herşey harika. Hepsi için ellerinize emeklerinize sağlık.
Karadenizli olmasamda, hamsi delisiyimdir. Ve hamsi ile yapılan, hiç denemediğim lezzetleri merak etmişimdir hep.
Sizinki de öyle güzel gözüktü ki gözüme, bir dahaki hamsi alığımızda yapsam mı diye kendimi ikna etmeye çalışıyorum şuan ;)
Ellerinize yüreğinize sağlık.
Sevgilerimle..
Harika bir görüntü eminim lezzete süperdir sıcak sıcak yemek vardı şimdi....
iyi yapıldığında tadına doyum olmuyor ben de deneyeceğim bu akşam bakalım nasıl olacak ?
yarın deneyeceğim misafirlerime iyi olacağına eminim ama yedikten sonrada yorumlarımı yazarım
Yorum Gönder