Brokoliye bayılan bir ailem olması en büyük şansım sanırım.Çorba ,salata,ana yemek şekllinde her kılığa giren bu sebzeye pastırma gerçekten çok yakıştı.Bu beşamel sosa krem peyniri ve yumurta sarısı ekledim ve bizce lezzeti ikiye kaylandı .Mutlaka deneyin derim :)
Yarım kilo brokoli
10 -12 dilim pastırma
1 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı mısır
2 su bardağı süt
1,5 yemek kaşığı un
1 tepeleme yemek kaşığı tereyağ
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı krem peynir
1 minik kase rendelenmiş kaşar peyniri
tuz
Brokolileri tuzlu kaynar suda 5 dakika kadar haşlayıp soğuk sudan geçirin ve suyunu süzdürün.
Pastırmaları küçük parçalara bölüp sıvıyağda çıtırlaşana kadar kızartın.
Tereyağı eritin,içerisine unu ilave edip biraz kavurun.Sütü yavaşça ekleyerek çırpın.Yumurta sarısı ve krem peyniri ekleyin ve koyu muhallebi kıvam alana kadar pişirin.
Fırın kabına süzülen brokolileri dizin.Üzerine pastırma ve haşlanmış mısırları serpin.Beşamel sosu heryerine gezdirip üzerine kaşar peyniri rendesi serpin.
180 derece ön ısılı fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.20 dakika kadar dinlendirdiğiniz brokolinizi ılık olarak servise sunun.
Afiyet Olsun.
Not:Beşamel soslu yemekler fırından çıkar çıkmaz servis yapıldığında dağınık görüntü oluştabiliyor.Biraz bekleyip ılınınca servis yapmanızı tavsiye ederim.
7 yorum :
elinize sağlık değişik bır tarif
Süper bir fikir, tebrik ederim ( naçizane)
Acaba bizimkiler bööle yerler mi.
Eline sağlık.
Brokoli seven tek aile üyesi anne
Süper görünüyor ellerine sağlık Aylincim..
eline sağlık canım
nefis olmuş
Lazanya sandım başlığı okuyana kadar. Brokoli kısmını saymazsak harika bir tarif :))
Bende bu konuda şanslıyım bizde de brokoli çok sevilir:)
Pastırma biraz düşündürsede yinede deneyeceğim:))))
eline sağlık Aylinciğim, sevgiler
ahh elinize sağlık çok güzel.. Tam bana görede. Evdekilere yediremiyorum:)
Yorum Gönder