8 Nisan 2013 Pazartesi

Cocostar Kek



   Bu keki yaparken amacım klasik kakaolu kek yapmaktı.Ancak her zamanki gibi onu da katayım  bunu da ekleyim derken bu çıktı ortaya.Evde daha fazla hindistan cevizim olaydı iyidi tabi ,birde üzerine çikolata eritip sürseydim tadından yenmezdi ama dedim ya zaten tek amacım klasik kakaolu kek yapmaktı :)Bir dahaki sefere o şekilde denerim artık.

   Süte limon sıkıp kestirmeyi ilk defa yumurtasız kek yaparken denemiştim. Hoşuma gittiği için yine bu yöntemi kullandım.


Cocostar Kek

3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su  bardağı süt
yarım limon suyu
150 gram teremyağ
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2-2,5 su bardağı un

100 gram hindistan cevizi
2 yumurta akı
1 çay bardağı pudra şekeri

   1 su bardağı süte yarım limonu sıkıp 10 dakika kadar bekleterek sütü kestirin.

   Şeker ile yumurtayı krema kıvamı alana kadar çırpın.Yağıda ekleyerek çırpmaya devam edin.Ardından sütü ekleyin ve iyice karışmasını sağlayın.Kakao,2 su bardağı un,vanilya ve kabartma tozunu eleyerek kek karışımına ilave edin ve karışım özdeşleşene kadar çırpın. ( yumurtalar çok büyükse ve un az gelirse kalan unu ilave edin)

   Ayrı bir yerde hindistan cevizi,pudra şekeri ve yumurta akını iyice çırpın.

   Yağlayıp unladığınız kek kalıbına kakaolu hamurun yarısını dökün.Arasına çok kenarlara gelmemesine dikkat ederek hindistan cevizli krematı koyun.Üzerini kalan kakaolu kek  hamuru ile tamamlayın.

   175 dereceli ön ısılı fırında ilk yarım saat fırının kapağını açmadan 40-45 dakika pişirin.

   Afiyet Olsun.

18 yorum :

Canan demirbağ dedi ki...

Off harika gözüküyor,ellerine sağlık.

Gurme Şirine dedi ki...

çok güzel bir fikir çok sevdim :)
kesinlikle deneyeceğim...
ellerinize sağlık...

selda nın mutfak defteri dedi ki...

Ellerine sağlık canım. İlginç olmuş gerçekten nefis bir görüntüsü var. Bana da beklerim. Sevgilerimle,

nesli yemeknesli dedi ki...

Ye beni ye beni diyor, ellerine sağlık harika fikir..

Ayşe'nin Mutfağı dedi ki...

Merhaba sütü niye kestiriyoruz anlamadım

YeMeK vAkTi dedi ki...

Süt kesiği ,biraz ekşi kremaya benziyor ve kkein kıvamını çok daha pamuksu yapıyor .

Yaşam İzi dedi ki...

Ellerinize sağlık, ilk fırsatta deneyecem.

**kalpkurabiye**deniz** dedi ki...

sınıfsınıfsınıff:D
harika bir kokusu var bu kekin ben biliyorum kii bikere yapmıştım:)
ellerine sağlık canım..
sevgiler..

Hayat Mutfakta Güzel dedi ki...

olsun bir daha ki sefere o aklınızda geçenleri de uygularsınız, görüntü süper olmuş, eminim tadı da süperdir, ellerinize sağlık...

mavii dedi ki...

bende sutu neden kestiriyoruz diyecektim okudum yorumlarda:)cnm biz blogcular hic bi zaman normal kek yapamayiZ icimizde var bu:))bende cocostar kurabiyeyi cok severim hatta suan sayfamda var ama kek,sen olayi bitirdin arkadasim ....kucuk silikon kaliplarda deniycem cnm. ellerine saglik nefis duruyor

muhabbetsofrasi dedi ki...

eline sağlık canım :)

Sema Kaya dedi ki...

Ne güzel bir tarif bu böyle.Denemek için sabırsızlanıyrm..Elleinize sağlık.

Ben de sizi blogumda görmek isterim;
http://sema-semanngunlugu.blogspot.com/

ayşe ÖZCAN dedi ki...

kekin eminim çok lezzetlidir. çünkü öğle görünüyor ellerine sağlık savgiler

Zeynep dedi ki...

offf acayip beğendim bu keki:)
ellerine sağlıkkk hacişkommmm
öperim öperim sarılırım:)

Oglak Kizlari dedi ki...

e süper.
Ellerinize sağlık.

Aç anne

özlem dedi ki...

ellerine sağlık canım görüntü süper eminim lezzetide süperdirrrr

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Ellerine saglik canim. Mutlaka yapacagim. Bayildim

Sitare dedi ki...

Tam ağız tadıma göre şahane bu lâkin diyetteyim malum .igde tahinli sufleyi görünce acep tarif blogda diye geldim bunu gördüm .harikasın beybi:-D