Vakit enginar vaktidir :) Enginarı çok severim , blogta da zeytinyağlı,salata ve yemek şeklinde enginar tarifleri mevcut.Dolmayı zaten sevmeyen yoktur :) heleki asma yaprakları ince ve güzelse 1 tencere o akşam biter çoğu evde öyle değil mi ?
Güzel yaprağa maalesef her zaman denk gelemiyoruz.Bu sebeple bende annemin Manisa'da üzüm bağlarından yaptırdığı yaprakları kullanır ve dışarıdan pek yaprak almam.
Ancak bu tarifte taze yaprağın yapraklarını kullandım.Sonuç muhteşem! İncecik tokat yaprakları ,uygun fiyatı ve tuzsuz olması da cabası.Biliyorsunuz ki bu blog cıngıl cıngıl ürün reklamları yapan bir blog değil.Gerçekten tavsiye ederim :)
Çok pratik olan bu tarifi mutlaka denemnizi tavsiye ederim.
Asma Yaprağında Enginar Dolması
6 adet enginar
24 adet asma yaprağı
4 yemek kaşığı pirinç
1 kurusoğan
yarım çay bardağı zeytinyağı
birer çay kaşığı yeni bahar,tuz,kuru nane
yarım çay kaşığı karabiber,
1 tatlı kaşığı kuş üzümü
1 kesme şeker
bir kaç dal dereotu,tazenane ve maydanoz
yarım limon suyu
yarım çay bardağı zeytinyağı(pişirmek için)
1 kurusoğan
1 havuç
1 limon bütün limon
1 limon suyu
Enginarları limonlu suda 5 dakika haşlayın.
Yarım çay bardağı zeytinyağında minik doğradığınız soğanları biraz pembeleştirin.Ardından pirinçleri ilave edin.Baharatları da ilave edip bir iki çevirin ve 1 çay bardağı su ilavesi ile kısık ateşte pişirin.Altını kapatıp ince kıyılmış nane,dereotu ve maydanoz ilave edin ve yarım limon suyu sıkıp biraz soğumaya alın.
4 adet asma yaprağını üst kısımları birbirlerine değecek gibi + şeklinde yapın.Ortasına 1 enginar koyun.1 yemek kaşığı dolma harcını da enginarın ortasına doldurup asma yapraklarını üstüne doğru kapatın.Bütün enginarlar bitene kadar işlemi tekrarlayın.
Çelik tencerein altına halka doğradığınız soğan ve havuçları dizin.Enginar dolmalarını soğan ve havuçların üzerine yerleştirin.
İnce dilimlediğiniz 1 limonu her bir enginar dolmasının üzerine şapka gibi kapatın.Enginarların yarısına kadar gelecek su ,yarım çay bardağı zeytinyağı,bir limon suyu ve biraz tuz koyup kısık ateşte yaklaşık yarım saat pişirin.
Kapağın ı açmadan tenceresinde soğutun.
Afiyet Olsun.
9 yorum :
bende bu hafta enginar istiyorum bu tarife bayıldım denemek lazım...sevgiler ellerine saglık...
nasil guzel gorunuyor ya mutisss....
Cok guzel bir tarif. Ellerinize saglik...
harika tarif için teşekkürler
Nefis görünüyor,ellerinize sağlık:)
Asma yaprağı ve enginar birlikteliği,sevdigim lezzetlerin biraraya gelmesi...Herzamanki gibi güzel sunumlar hazırlamışsınız..Teşekkürler.Sevgiler.Aida
ellerine sağlık aylinimm..:)
hemen gidiyorum tazeyaprağın bahçesine..;)
toplayıp geleyim de sarıvereyim kuzucuklara akşama..;)
tattım senin dolmanı da.
nefissss..
öperimm ki..;)
Çok yaratıcı.
Eline sağlık.
Ve teşekkürler Portakal ağacı.
Keyifli anne
Ne kadar farkli bir tarif ve ne kadar guzel gorunuyor..bohcacik :)
Sevgiler.
Yorum Gönder