1 Nisan 2013 Pazartesi

TAHİNPARE


   Tahini gerçekten çok seviyorum.Tatlılarda,salatalarda hatta sufle ve böreklerde bile kullanılacağı bir yer varsa hemen ekliyorum bir kaç kaşık :)

   Bu tatlıyı irmiksiz şekerpare gibi düşündüğüm ve içine tahin ilave etiğim için adını tahinpare koydum .Oldukça lezzetli bir tatlı  tavsiye ederim.

Tahinpare

150 gramyumuşak tereyağ
2 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
4-5 yemek kaşığı tahin
2,5-3 su bardağı un
bir avuç kadar çekilmiş ceviz içi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Şerbeti için;
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 ttalı kaşığı limon suyu

Öncelikle şeker ve suyu iyice kaynatın.Şerbet biraz koyulaşmaya başladığında limon suyunu sıkın ve 1 dakika sonra şerbetin altını kapatın.

Tahinpareler için un hariç bütün malzemeyi karıştırın.Unu kontrollü ekleyerek hamuru toparlayın.   Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp yağlanmış tepsiye dizin.

175 dereceli ön ısılı fırında 25 dakika kadar pişirin.

Fırından aldığınız tahin parelerin üzerine (fırından aldıktan 1 dakika sonra) ılınmış olan şerbeti dökün.Şerbeti iyice içine çekene kadar tatlılara dokunmayın.

4-5 saat sonra tatlınızı servise sunabilirsiniz

Afiyet Olsun.

16 yorum :

Şükran Ünal dedi ki...

Sevgili Aylin nisan ayın çoook güzel geçsin tıpkı tahin parelerin gibiii...ne güzel düşünmüşsün, tahin koyma fikri çok hoşuma gitti şeker pareyi bizimkiler çok sever bunu da denemeli bir ar.. sevgiler.

birsence dedi ki...

bence müthiş olmuştur tadı ellerine sağlık canım mutlaka deneyeceğim...

kıvırcık bayan/Fatoş dedi ki...

Değişik tarifler hep favorim olmuştur.Sen güzel diyorsan öyladir.Yapılacaklar listesine eklendi bile..

Nursevin Sönmez dedi ki...

Tahinli kurabiyenin tereyağlı hali olmuş. Zaten bayılırım tahinli kurabiyeye. Şerbetli tatlıyada çok yakışmış. İnanın ekran açılınca resmen yutkundum:)) Ellerinize fikrinize sağlık..

mutfagabuyrun dedi ki...

çok beğendim canım.tahinli eminim harika olmuştur.ellerine sağlık.sevgiler.

NİRVANA dedi ki...

Canım ellerine saglık bayılırım tahine ve tatlı seylere mutlaka denenecek...

iyiolanherşey * dilek dedi ki...

mmm çok leziz görünüyor.. sanırım denenmesi gerek kısa zamanda ;)

Leylak Dalı dedi ki...

Antalya'da kuru fasulye piyazını kesinlikle tahinli yaparlar, meşhurdur, bilmiyorum hiç yedin mi. az miktarda fasulye tanesini fasulyenin haşlama suyunda ezip tahin, sarmısak, kimyon, sirke ile karıştırıyorlar. Kıvam yine tahin gibi olacak, kesilirse ılık su eklenebilir. Piyazın üstüne döküp yeniyor, şahane oluyor...

YeMeK vAkTi dedi ki...

Evett ,instagramda dönen fotolara bakarsanız 2-3 akşam evvel yaptım bende dediğiniz gibi :))

ayşe ÖZCAN dedi ki...

elinize sağlık süper görünüyur

TL Yükleme Merkezi dedi ki...

harika gözüküyor eline sağlık başarılarının devamını diliyoruz

TURUNCU TATLAR dedi ki...

kıyır kıyır olmuş bellli ellerine sağlık sevgiler...

Sema Kaya dedi ki...

Çok farklı bir tarif olmuş,ellerinize sağık..Hemen deniycem:)

Tümay Öztürk dedi ki...

Ayliiiinnn bu ne!!! Tahin canavarı olarak ben hemen not alıyorum veeee büyük ihtimalle de hemen yapıyorum:) Ellerine sağlık canım:)

**kalpkurabiye**deniz** dedi ki...

ellerine sağlık Aylinciğim..
sööyle damağa yapışan bi tatlı hayal ettim sanki:)

nesli yemeknesli dedi ki...

nasıl muhteşem bir görüntü ellerinize sağlık.