Tahini gerçekten çok seviyorum.Tatlılarda,salatalarda hatta sufle ve böreklerde bile kullanılacağı bir yer varsa hemen ekliyorum bir kaç kaşık :)
Bu tatlıyı irmiksiz şekerpare gibi düşündüğüm ve içine tahin ilave etiğim için adını tahinpare koydum .Oldukça lezzetli bir tatlı tavsiye ederim.
150 gramyumuşak tereyağ
2 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
4-5 yemek kaşığı tahin
2,5-3 su bardağı un
bir avuç kadar çekilmiş ceviz içi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için;
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 ttalı kaşığı limon suyu
Öncelikle şeker ve suyu iyice kaynatın.Şerbet biraz koyulaşmaya başladığında limon suyunu sıkın ve 1 dakika sonra şerbetin altını kapatın.
Tahinpareler için un hariç bütün malzemeyi karıştırın.Unu kontrollü ekleyerek hamuru toparlayın. Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp yağlanmış tepsiye dizin.
175 dereceli ön ısılı fırında 25 dakika kadar pişirin.
Fırından aldığınız tahin parelerin üzerine (fırından aldıktan 1 dakika sonra) ılınmış olan şerbeti dökün.Şerbeti iyice içine çekene kadar tatlılara dokunmayın.
4-5 saat sonra tatlınızı servise sunabilirsiniz
Afiyet Olsun.
16 yorum :
Sevgili Aylin nisan ayın çoook güzel geçsin tıpkı tahin parelerin gibiii...ne güzel düşünmüşsün, tahin koyma fikri çok hoşuma gitti şeker pareyi bizimkiler çok sever bunu da denemeli bir ar.. sevgiler.
bence müthiş olmuştur tadı ellerine sağlık canım mutlaka deneyeceğim...
Değişik tarifler hep favorim olmuştur.Sen güzel diyorsan öyladir.Yapılacaklar listesine eklendi bile..
Tahinli kurabiyenin tereyağlı hali olmuş. Zaten bayılırım tahinli kurabiyeye. Şerbetli tatlıyada çok yakışmış. İnanın ekran açılınca resmen yutkundum:)) Ellerinize fikrinize sağlık..
çok beğendim canım.tahinli eminim harika olmuştur.ellerine sağlık.sevgiler.
Canım ellerine saglık bayılırım tahine ve tatlı seylere mutlaka denenecek...
mmm çok leziz görünüyor.. sanırım denenmesi gerek kısa zamanda ;)
Antalya'da kuru fasulye piyazını kesinlikle tahinli yaparlar, meşhurdur, bilmiyorum hiç yedin mi. az miktarda fasulye tanesini fasulyenin haşlama suyunda ezip tahin, sarmısak, kimyon, sirke ile karıştırıyorlar. Kıvam yine tahin gibi olacak, kesilirse ılık su eklenebilir. Piyazın üstüne döküp yeniyor, şahane oluyor...
Evett ,instagramda dönen fotolara bakarsanız 2-3 akşam evvel yaptım bende dediğiniz gibi :))
elinize sağlık süper görünüyur
harika gözüküyor eline sağlık başarılarının devamını diliyoruz
kıyır kıyır olmuş bellli ellerine sağlık sevgiler...
Çok farklı bir tarif olmuş,ellerinize sağık..Hemen deniycem:)
Ayliiiinnn bu ne!!! Tahin canavarı olarak ben hemen not alıyorum veeee büyük ihtimalle de hemen yapıyorum:) Ellerine sağlık canım:)
ellerine sağlık Aylinciğim..
sööyle damağa yapışan bi tatlı hayal ettim sanki:)
nasıl muhteşem bir görüntü ellerinize sağlık.
Yorum Gönder