Karbonatlı poğaça çocukken gittiğimiz kabul günlerinde teyzelerin önümüze koyduğu patates salatası poğaça ve kek üçlüsünün poğaçası oldu benim için her zaman ....
Açıkçası senelerdir karbonatlı poğaça yaptığımı da hatırlamıyorum. Ancak son 2 seferdir damakta farklı bir tat bırakan bu poğaçaları yapmaktan alıkoyamıyorum kendimi. Burada tek dikkat edilmesi gereken karbonatı fazla kaçırmamak.Ben minik pakette tek kullanımlık olanlardan kullandım ancak siz açık kullanıyorsanız 1 dolu çay kaşığı yeterli gelecektir.
KARBONATLI POĞAÇA
Hamur Malzemesi;
2 yemek kaşığı oda ısısında tereyağ
yarım su bardağı zeytinyağı
1 minik paket karbonat (dr outker 5 gr)
3 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
2 yumurta (1 sarı üzerine ayrılacak)
3 bardak + 1 dolu yemek kaşığı un
Arasına;
1 kase maydanozlu ezine peyniri
1 yumurta sarısı hariç hamur malzemelerini yoğurma kabına alarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin ve hamuru 20 dakika kadar dinlendirin.
Hamurdan elinize mandalina büyüklüğünde bir parça alın avcunuzla açın. Arasına 1 tatlı kaşığı kadar iç harç koyup kapatın. Bütün poğaçaları bu şekilde bitirip poğaçaların zerine yumurta sarısı sürün. Dilerseniz benim gibi ay çekirdeği veya susam serpip 175 derece ön ısılı fırında kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun.
8 yorum :
Hemen mutfağa gidip deniyorum şekerim,teşekkürler beni geçmişe götürdüğün için...
ellerine saglik canim nefis ve lezzetli görünüyor sevgiler♥
Aylinim çok lezzetli görünüyor. Ellerine sağlık.
bu tür tarifleri yapmadan edemiyor insan
güzel olmuş aylinciğim eline sağlık
Tijencim pek leziz bir klasik :)
Gügü teşekkürler canım :)
Ebrucum çok sağol :)
Tombul tarifler evet canım aynen :)
Ellerinize saglik, nefis gorunuyor.
Sevgi ve selamlar...
Bu tarifi bende çok seviyorum hem pratik hem lezzetli ellerine sağlık canım :)
Yorum Gönder