1 Haziran 2010 Salı

Kuzu İncik Mi Desem Tandır Mı ?



Bu yemeği geçtiğimiz cumartesi günü iş çıkışında akşam gelicez diyen arkadaşlarımız için hazırladık.Oldukça pratik ve lezzetli bir menü oldu hatta Aylin sen bu işi çok iyi biliyorsun gerçekten yorumlarını aldım yine bol bol:)) Aslında bu kadar basit bir tarifin bu kadar beğenilmesiydi şaşırdığım ..Dolma sarsam bu kadar beğenmezlerdi ....En keyiflisi buydu sanırım 20 dakikada yorulmadan övgüler olmak:)

Kuzu İncik Haşlama(tandır gibi aynı )

8 adet kuzu incik(yaklaşık 1,5 kilo geliyor kişi sayısına göre ayarlanabilir)
7-8 top karabiber
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz.Kekik


Kuzu inciklerimizi yıkayıp düdüklümüze ekliyoruz çok harlı olmayan ateşte zeytinyağımızla biraz çeviriyoruz(düdüklünüz küçükse bu işlemi es geçebilirsiniz)top karabiberlerimizi ve 2 su bardağı sıcak suyumuzu koyup yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakıyoruz.Bu sürede etler kemiklerden ayrılır hale gelecektir...Düdüklüdeki suyu süzüp bir kaseye koyuyoruz bunu pilavımızda kullanıcağız.İnciğimize tuzumuzu ve kekiğimizi ekleyip kapağını kapatıp servis işçin hazırlıyoruz.


Pilav
2 su bardağı baldo pirinç
1 kahve fincanı arpa şehriye
3,5 su bardağı su ve etsuyu karışımı
1 kahve fincanı sıvıyağ,çok az margarin yada tereyeğı
Tuz

Pirinçlerimizi yarım saat sıcak ve tuzlu suda bekletip süzüyoruz.Tenceremize yağlarımızı ve arpa şehriyemizi ekleyip güzelce kavuruyoruz.Arpa şehriyelerin rengi koyulaşınca pirinçlerimizide ekleyip pirinçler saydamlaşana kadar çok karıştırmadan kavuruyoruz.Suyumuzu ve tuzumuzu ekleyip tencerenin kapağıını kapatıyor ve ocağı en kısık konuma getiriyoruz.5 dakika pilavın pişmesi için yeterlidir tencerenin ağzına havlu kağıt kapatıp 10-15 dakika demlenmeye bırakıyoruz(demlenirken ara ara karıştırısak tane taneliğini kaybetmez)
Patates Püresi

5 patates
1 çay bardağı kadar süt
2 kibrit kutusu taze kaşar peyniri
arzu edilinirse 1 bulyon yada tuz
1 tatlı kaşığı tereyağı

Patateslerimizin kabuklarını soyup 4 yada 5 e bölüyoruz(daha çabuk haşlanması için)e dedimya misafir bu beklemez:))göz kararı su ve tuz ekleyip(yada bulyon)İyice yumuşayına kadar pişiriyoruz.Suyunu süzüp patates eziciyle eziyoruz(blender kullanmamanızı tavsiye ederim yapış yapış bir kıvam oluyor:))içine tereyağımızı ve kontrollü olarak azar azar sütümüzüde ekleyip kıvamını buluyoruz.Kaşar peynirimizide ekleyip bir iki çeviriyoruz ve ocağın altını kapatıyoruz.

AFİYET OLSUN :))







11 yorum :

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

Muhteşemm bir görüntü ellerinize sağlık bu tabağı ben alıyorum:)
Ziyaretiniz için çok teşkr ederim kocaman sevgiler..

kristalkelebek(aslı) dedi ki...

Gerçekten de et çok güzel pişmiş. Püre ile de nefis bir sunum olmuş:). Ellerine sağlık canım.
Sevgiler:).
aslı

NUR dedi ki...

canım ellerine sağlık harika görünüyor. etler bence de güzel pişmiş pilavda tane tane..

tariflerinin devamını bekliyoruz.

YeMeK vAkTi dedi ki...

Serapçım teşekkür ederim :)afiyuet olsun


aslıcım ben de püreyi çok severim:)


nurum saol güzel arkadaşım benim

Unknown dedi ki...

Aylincim güzel yorumun için teşekkürler canım
sunum harika eminim lezzetide öyledir ellerine
sağlık sevgiler...

YeMeK vAkTi dedi ki...

teşekkür ederim Deryacım sunum problemim var aslında biraz zamanla aşarım inşallah :))))

sevimlimutfak dedi ki...

Harika bir görüntü, bende çok severim kuzu etini. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...

YeMeK vAkTi dedi ki...

bende çok severim vallahi eti balığı tavuğu herşeyi:))teşekkür ederim

canikom dedi ki...

çok lezizzzztane karabiber yerine toz karabiber koyabilir miyiz

YeMeK vAkTi dedi ki...

tabikida koyabilirsiniz yarım çay kaşığı yeterlidir..

YeMeK vAkTi dedi ki...

tabikida koyabilirsiniz yarım çay kaşığı yeterlidir..