Geçen akşam yine ne yapacağımı bilmeden mutfağa girdiğim sırada yaptım bu yemeği....Ben ertesi gün için önce yemeğini pişirdim ertesi günde beşamelleyip fırına verdim.Sizinde vaktiniz yoksa ertesi gün için bu şekilde yapabilirsiniz.
Malzemeler (6 kişilik)
Yarım kilo kuşbaşı kuzu eti(siz danada kullanabilirsiniz)
1 havuç
1 mini patates
1 çay bardağı bezelye
1 kırmızı biber
1 soğan
1 kesemeşeker
1 çay kaşığı sarmısak tozu,tuz,az karabiber
Üzeri İçin;
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı margarin
tuz
3 adet milföy hamuru
1 yumurta sarısı
Soğanlarımızı yemeklik doğrayıp pembeleşene kadar kavuruyoruz.Kesme şekerimizi ,kırmızı biberimizi etimizide ilave edip edip etler bıraktığı suyunu çekene kadar kavurmaya devam ediyoruz.Havucumuzu da ekleyip 1 su bardağı su ilavesiyle biraz pişiriyoruz.Etler suyunu çekince küp doğradığımız patatesimizi ,bezelyelerimizi ve baharatlarımızı katıp 1 su bardağı daha su ilavesiyle suyunu çekene ve etler iyice pişene kadar pişiriyoruz.
Soğanlarımızı yemeklik doğrayıp pembeleşene kadar kavuruyoruz.Kesme şekerimizi ,kırmızı biberimizi etimizide ilave edip edip etler bıraktığı suyunu çekene kadar kavurmaya devam ediyoruz.Havucumuzu da ekleyip 1 su bardağı su ilavesiyle biraz pişiriyoruz.Etler suyunu çekince küp doğradığımız patatesimizi ,bezelyelerimizi ve baharatlarımızı katıp 1 su bardağı daha su ilavesiyle suyunu çekene ve etler iyice pişene kadar pişiriyoruz.
Beşamel sos için 1 yemek kaşığı margarine 1 yemek kaşığı unumuzu ekleyip biraz kavuralım.Sütümüzüde ekleyip hızlıca karıştırarak koyulaşmasını sağlayalım.Tuzunuda ekleyip altını kapatalım.
Suyu kalmayan yemeğimizi bir servis kabına alalım,üzerine beşamel sosu döküp karıştıralım.Yemeğimizi ister büyük bir serviste isterseniz tek kişilik porsiyonlar haline olacak şekilde kaplarımıza akraralım.Üzerine 1 dilim kaşar kapatalım.1 milföyü 6 parçaya bölelim ve her bir 3 parçayı 1 porsiyonun üzerine uzunlamasına kapatalım.
Suyu kalmayan yemeğimizi bir servis kabına alalım,üzerine beşamel sosu döküp karıştıralım.Yemeğimizi ister büyük bir serviste isterseniz tek kişilik porsiyonlar haline olacak şekilde kaplarımıza akraralım.Üzerine 1 dilim kaşar kapatalım.1 milföyü 6 parçaya bölelim ve her bir 3 parçayı 1 porsiyonun üzerine uzunlamasına kapatalım.
Milföylerimizin üzerine yumurta sarısı sürüp 170 dr fırında milföyler pişene kadar pişirelim.
Bilinen bir yemeğin farklı küçük dokunuşlarla farklı bir versiyonu bu ,demeye değer ;)
Afiyet Olsun ...
13 yorum :
çok lezzetli görünüyo ellerine sağlık canım tadi da çok güzel olmuştur şimdii
Aylincim enfes olmuş güveçte çok sık yaparım yemek milföyler harika durmuş
ellerine sağlık öpüyorum...
Sunumu çok şık olmuş ve leziz:)
Ellerine sağlık..
ellerine sağlık müdür, bana bak bunları yapıp yeme bari, hani rejimden dolayı diyorum :) mucux
Bildiğimiz yemek sizin yorum ve sunumunuzla harika bir şekil almış, ellerinize sağlık, afiyet olsun.
Sevgiler.
Çok güzel gözüküyor.Ellerine sağlık.
off süper sunumda şahane ellerine sağlık canım öptüm sevgiler
nefis, nefis, nefis.Ellerine sağlık...
iştah açıcı görüntü ve sunum olarak çok güzel beğendim ellerine sağlık gerçekten
çoook güzel görünüyorlar gerçekten.ellerine sağlık ne diyeyim.
http://mintininmutfagi.blogcu.com/
Güveçte pişen yemeğin lezzeti tartışılmaz...
Bir de çokkk güzel bir sunum olmuş... Ellerine sağlık.
Sevgiler...
Çok güzel olmuş ellerinize sağlık.
harika görünüyor canım çekti resmen en kısa zamanda bende yapmaya çalışacağım
Yorum Gönder