14 Haziran 2010 Pazartesi

Beşamel Soslu Etli Patlıcan




Ben patlıcan hastası olduğum için bu yemeği inanılmaz severim.Eeee beşamel sosta:))patlıcan +beşamel sosla yaptığım o kadar çok değişik tarifim varki bir ara evde sürekli olarak patlıcan közleyip beşamel sos ustası olmuştum:)Gelelim malzemelerimize


6 adet kemer patlıcan

Yarım kilo kuzu kuşbaşı
2 adet sivri biber
2 adet domates
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kurusoğan
1 yemek kaşığı domates,yarım yemek kaşığı biber salçası
karabiber tuz

1,5 su bardağı süt,1,5 yemek kaşığı un
tuz ,karabiber


Öncelikle pijamalı yada bütünden soyduğumuz patlıcanlarımızı tuzlu suda bekletip acısını çıkartıyoruz.İyice kuruladığımız patlıcanlarımızı derin kızgın sıvıyağda kızartıyoruz.Patlıcanlarımızı kağıt mutfak havlumuza alıp fazla yağlarının süzülmesini sağlıyoruz.

Et sote için

2 yemek kaşığı zeytinyağında soğanlarımızı ve biberlerimizi 1 dk kadar kavuruyoruz.Daha sonra etlerimizi ve salçalarımızı ilave ediyoruz.En son domateslerimizi ilave edip 2 su bardağı kadar sıcak su ekleyip düdüklümüzü kapatıyoruz.15 dk da pişen etlerimize tuz ve karabiber ilave ediyoruz.



Patlıcanlarımızı fırın kabımıza yerleştirip karnıyarık yapar gibi ortasını boylamasına açıyoruz.İçine Et sotemizden aldığı kadar 2 yemek kaşığı civarı koyuyoruz.Her bir patlıcana bu işlemi yaptıktan sonra hazırladığımız beşamel sosumuzu üzerlerine paylaştırıyoruz.Ben Etin sosunu özlü olrak değil süzgeçten geçirerek kullandım.Siz nasıl isterseniz o şekilde fırın kabınıza sosu koyabilirsiniz.Üzerlerine 1er dilim kaşar yerleştirdiğimiz patlıcanlarımızı 180 dr 'de 10-15 dk kadar pişiriyoruz.Afiyet Olsun:)

Beşamel Sos İçin:

Ben bu tarifte patlıcanları kızarttığım için beşamel sosumda yağ kullanmak istemedim.1,5 yemek kaşığı unu yağsız teflon tavada biraz kavurup üzerine 1,5 su bardağı süt ekledim hızlıca çırparak.Kaynama noktasına geldiğinde tuz ve karabiber ekleyip altını kapattım.

13 yorum :

!!! Şekerperisi !!! dedi ki...

canım süper göründü gözüme eline sağlık:) bende yeni patlıcan aldım üşünmezsem deniyeyim bir
sevgiler

Gönül dedi ki...

oh oh oh hamarat arkadaşım benim...ellerine sağlık hayatım nefis görünüyor..öpüyorum sevgilerimle yeavrımmm

Benhurum dedi ki...

Öncelikle bloğun hayırlı olsun, sonra da bol lezzetli harika tarifler olsun;) Bende bir patlıcanseverim ve bu yemeği çok severim ellerine sağlık, afiyet olsun...
Sevgiler

Gizemli Tatlar dedi ki...

Çok güzel görünüyor, ellerine sağlık.Mutlaka deneyeceğim.Sevgiler...

gunesyuksel dedi ki...

ellerinize saglık.. cok guzel olmus. 1 ay sona düğünüm var, diyet yapıyorum. sizin blogunuza 1 y girmeyi yasaklıcam kendime:) evlendikten sona da kcacıgıma guzel yemekler yapabilmek için her gun ugramam gerekecek:)

Damak Tadı dedi ki...

Çok severim Aylin'im,ellerine sağlık şeker..Öpüyorum kocaman..Sevgilerle..

lezzet sarayı dedi ki...

ellerine sağlık çok güzel olmuş...

Unknown dedi ki...

Aylinciğim patlıcana bende aşığım:))Ellerine sağlık çok leziz sevgiler...

eldivenlerim dedi ki...

patlıcanı bende çok severim, Mmmmmm, çok lezzetli gözüküyor, ellerine sağlık arkadaşım.....

mutfaktakizaman dedi ki...

canim ziyaretin ve yorum icin tesekkur ederim iadeyi ziyarete geldim;))cok guzel leezetler paylasmissin bundan sonra sik sik ugrarim;))ayrica bende patlicanin herturlusune bayilirim elelrine saglik...

IŞILCA TATLAR dedi ki...

Sevgili Aylin,
Hmmm, harika bir yemek bu. Kabaktan sonra beşamel sos en çok da patlıcana yakışır. Değişik versiyonları bizim mutfakta da bolca yerini alır. Kızartmalardan kaçındığım için közleyip yapıyorum ben de.
Ellerine sağlık güzel arkadaşım.
Sevgiler,

Stil Direktoru dedi ki...

Aylin ellerine sağlık canım :)

Cafe Pepela dedi ki...

Harika görünüyor gülüm...
:)
Ellerine ,emeğine sağlık..
Çatalımı kaşığımı kapıp geliyorum