Geçen günkü keki yaptığım sırada yanına birde poğaça yapayım bari dedim ve bu mahlep kokulu poğaçacıkları yaptım.Benim favri poğaçam mayalıdır ancak bu sefer hem vaktim yoktu hem maya kullanamadım.İçinde kabartma tozu ve maya yok çünkü dönem dönem midem bu vb şeylere hassaslaşıyor ...Ama siz bu tarife kabartma tozu koyabilirsiniz.
HAMUR MALZEMESİ
2 yumurta(1 sarı ayrılıp üzerine sürülecek)
Yarım sb yoğurt
100 gram yumuşak teremyağ
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı kadar tuz
Tepeleme 1 çay kaşığı mahlep
1 pkt kabartma tozu(ben kullanmadım)
yarım çay bardağı(minik)sirke
Aldığı kadar un(kulak memesi kıvamı :))
İstediğiniz iç malzeme
Ben dereotu ,maydanoz ve beyaz peynir kullandım
Üzeri için
Susam,çörek otu veya haşhaş tanesi
Hamur malzemlerini yoğurup yumuşak bir hamur elde ediyoruz.Hamuru elimizde yuvarlak hale getirip iç malzememizi koyuyoruz.İster yuvarlak istersek ikiye kapatıp şekil veriyoruz.Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu,susam yada haşhaş serpip 160 dr fırında pişiriyoruz.
Afiyet Olsun
10 yorum :
Canım ellerine sağlık poğaçalar ve sunum yine
süper bardağa bayıldım:))Sevgiler...
bebeğim ellerine sağlık....çayımı alıp gelesim geldi:))))) gelipte yiyesim geldi...öpüyorum tatlı yanaklarından sevgiler
ELLERİNE SAĞLIK.ÇAYIN YANINDA MİS GİBİ OLUR:))
SEVGİLER
arkadaşım ellerine sağlık afiyet bal olsun
Ellerine saglik, tek kelime ile harika...
Sevgiler ve selamlar...
Poğaçalardan istiyorummm,canım istedi şimdi ellerine sağlık.Ayrıca,
güzel yorumun için t.ş ediyorum.Sevgiyle kal.
Sevgilerimle...
hmm bayılırım ev yapımı poğaçaya!
ellerinize sağlık çok lezzetli olmuş.sevgiler
Sevgili Aylincigim, biraktigin nazik yorumun acok tesekkür ediyorum, senin de ellerine saglik... Sevgilerimle,
blogunuzu dolasirken bir kac tarifte gozum kadi.son bir aydir yemek yapma ozurlu oludugumdan doyasiya gezemiyorum bloglarida:)))
patlicanli yemekler,dolmalar,hamur isleri gozumde tutuyor.hangi yemege yorum yapsam derken pogaya gozum takildi:)))pogacalari cok seviyorum.ellerinize saglik.
Yorum Gönder