16 Haziran 2010 Çarşamba

KÖFTELİ&SEBZELİ MAKARNA




Eşim ve ben herkesin ölüp bittiği makarnayı senede sayılı yeriz.İkimizinde çok tercih etmediği bir yemek olduğu içinde makarna kültürüm biraz geri kaldı:)



Ancak geçen akşam erzak dolabında alıpta yapmadığım yaklaşık 10 paket makarnayı görünce bunları tüketmenin bir yolunu bulmalıyım dedim...Ama nasıl ikimizinde seveceği bir tarif olmalıydı peki biz neyi severdik köfte,et hımm evet evet.....



Ben 1 ay boyunca sabah 7 de evden çıkıp akşam 9 gibi geldiğim için köfteleri akşamdan hazırladım.Onun dışında makarnanın pişme süresi kadar zaman gerektiriyor zaten bu tarif..



Misket Köfte İçin:

300 gr kadar kıyma
1 soğan
tuz,karabiber
1 yemek kaşığı galete unu
2 yemek kaşığı süt
3 yemek kaşığı kadar su


Makarna:

Yarım paket kadar burgu makarna
1 adet havuç
yarım su bardağı kadar bezelye
yarım çay bardağı mısır
dereotu,tuz,karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı


Misket köftelerimizin bütün malzemelerini karıştırıp iyice yoğuruyoruz yaklaşık 4-5 dakika.Küçük misket şekli verip kızartana kadar buzdolabına kaldırıyoruz.

Makarnamızı bol ve tuzlu kaynar suda haşlanmaya bırakıyoruz.Bu sırada taze bezelyelerimizi az suda haşlanmaya bırakıyoruz.Havucumuzu rendeleyip 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağında kavuruyoruz.Haşlanan bezelyelerimizi havuçlarımıza ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.Mısırımızı tuz ve karabiberimizi ekliyoruz.En son dereotumuzu ekleyip ocağın altını kapatıyoruz.

Haşlanan makarnamızı süzüp servis kabımıza alıyoruz(asla soğuk suyla yıkamıyoruz).Üzerine 2 yemek kaşığı kadar sıvıyağ gezdirip karıştırıyoruz.Sebzeli harcımızı makarnaya ekleyip iyice karıştırıyoruz.

Bol ve derin yağda miske köftelerimizi kızartıp makarnamıza karıştırıyoruz.Anlatması biraz uzun ama çok kolay bir tarif .Yanına elma dilim patates ve soslarla ikram edebilirsiniz.


Afiyet Olsun...






10 yorum :

Adsız dedi ki...

valla çok güzel gözüküyor sabah sabah ağzım sulandı yahu :)

Tümay Öztürk dedi ki...

Walla ben makarna çok severim. Bence hiç de geri kalmamışsın gayet de güzel gözüküyor:) Ellerine sağlık:) Sevgiler...

Gizemli Tatlar dedi ki...

Bu kadar karnım acıkmışken çok iyi giderdi doğrusu.Köfte ve makarna ikilisine asla hayır diyemem.Sunumun da çok güzel olmuş ellerine sağlık canım....

Betül KAVAL dedi ki...

aylincim valla ben senle aynıdüşüncede değilim ne yazıkki. çok severim makarnayı. harika bir öğün olmuş ayrıca bayıldım. ellerine sağlık canım.

öpüyorum sevgiler

Unknown dedi ki...

Aylinciğim bence harika bir sunum ve makarna ol
muş.Senden makarna tarifleri bekliyorum:))Koca
man öpüyorum...

Düşler Mutfağı - Butik pasta, Kurabiye ve Cupcake dedi ki...

Aylinciğim nerde öyle ayda yılda bir, bizim evde makarna 2 günde bir pişer...Benim minik kuzum bayılır; ama sade olacak, başka türlü yemez küçük hanım:=))Ben ise klasik anne davranışı ek tıkıştırıcılar ararım :)))

Eee makarnayı sever köfteye de bayılır, görüntü de süper, o zaman sade makarnaya alternatif yapabilir miyiz acaba;)

Ellerine sağlık...

Sevgi ve ışıkla kal...

ARZU - ENGÜZELTATLAR dedi ki...

Merhaba Aylin,
Ellerine sağlık. Makarna hastası biri olarak çok beğendim menüyü. Görüşmek üzere. Sevgiler...

Hayatın Ta Kendisi Lokantası dedi ki...

köfte ve makarnaya kim hayır diyebilirki?

elelrine sağlık harika görünüyor :)

efsun dedi ki...

Sevgili Aylin, makarna bizim de cok severek tukettigimiz bir yemek :-)) Bu haliylede super olmus, en kisa zamanda deneyecegim.. Kizim bayilacaktir dogrusu :-)) Tesekkurler :-)

seyabb dedi ki...

olanüstü.Bizimevde hep bir tabak daha denen yemektir makarna.