2 Haziran 2010 Çarşamba

TAVA BÖREĞİ


Son derece pratik olan bu börek benim bazı zamanlarda en büyük kurtarıcımdır.Özelliklede ana yemeğim zeytinyağlıdan yada hafif bir sebzeden olşuyorsa sıklıkla yaparım.Gerçi herkez biliyordur ama bende arşivimde bulunsun diye yazmak istedim..Ben bu böreği 2 versiyon yapıyorum ikisinide yayınlamak istedim.Sadece sıvıyağla olan börek çıtır çıtır ,içine süt girense yumuşak oluyor bilginize...


TAVA BÖREĞİ(çıtır)
1,5 yufka
1 kase peynir+maydonoz karışımı
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ

1.Tavamızın altını yağlayıp 1 tufkayı seriyoruz.2.Sığmayan kızımları tavadan taşacak onları üstünü kapamak için kullanıcağız.3.Daha sonra kalan yarım yufkayıda alta serip maydonozlu karışımımızı ekliyoruz.4.Dışarı taşan yu-fkaları düzgünce içeri katlıyor ve üstünüde kapatıyoruz.5.Orta ateşte altı kızarana kadar pişirip ters düz ediyoruz diğer tarafıda kızarınca böreğimiz hazır :)


TAVA BÖREĞİ(yumuşak)

2 yufka
1 kase peynirli maydonozlu karışım
1 yumurta
yarım çay bardağı sıvıyağ
yarım çay bardağı süt

Yumurta yağ ve sütü çırpıyoruz.Üstteki tarifin 3. maddesinde maydonozulu karışımı serpmeden karışımın yarısını yufkamıza yayıyoruz.İç harcını koyup kalan sıvı harcıda boşaltıyoruz.Ve kalan yufkaları içeri kapatıyoruz...


Afiyet Olsun...





4 yorum :

Unknown dedi ki...

Canım tünaydın ellerine sağlık börek enfes su
numda öyle öpüyorum...

Gönül dedi ki...

aylinimmmmmm ne kadannnn mikemmel görünüyor bebişim yaaa öğlen öğlen olmadı valla karnım aç zaten:)))) ellerine sağlık hayatım..öpüyorum

MAVİ TUTKU dedi ki...

Böylesi pratik güzel olan herşey tam bana göre.
Teşekkür ederim.

seyabb dedi ki...

harika lezzetler...Bayıldım.