Hem çok sağlıklı hemde çok lezzetli bir tarif ....Daha evvel annem usulü pirinçli enginarı sizlerle paylaşmıştım.Buda benim sevdiğim gibi, nasıl pişirilirse pişirilsin ama mutlaka özellikle bu mevsimde bol bol tüketmemiz gerekir.Herkese güzel bir hafta diliyorum.
Malzemeler:
4 adet enginar
1 çay bardağı taze bezelye
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 patates
1 soğan
1 havuç
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı su
Öncelikle yemeklik doğradığımız soğanımızı yarım çay bardağı zeytinyağında pembeleştiriyoruz.Limonlu tuzlu suda beklettiğimiz enginarlarımızı ,bezelyelerimizi,havuç ve patateslerimizide soğana ekleyip bir kaç dakika kavuruyoruz.Şekeri tuzu ve suyu ilave edip tenceremizin (çelik tencere)kapağını kapatıyoruz.15 dakika sonra enginarlarımızı bıçakla kontrol ediyoruz.Pişmişse altını kapatıyoruz ve tencerede soğumaya bırakıyoruz.
Soğuyan enginarlarımızı servis tabağına alıp garnitürünüde üzerine koyuyoruz.Dereotu ve naneyle süsleyip servise sunuyoruz.Bence her zeytinyağlı gibi 1 gün beklerse çok daha lezzetli oluyor.
Afiyet Olsun...
16 yorum :
Aylinciğim daha bu sene pişirmek kısmet olmadı ellerine sağlık çok leziz ve şık öpüyorum...
Ellerine sağlık Aylin'ciğim,ne kadar nefis ve göz doldurucu görünüyorlar..Afiyet şeker olsun sizlere..Sevgiler..
Vakit geçirmeden yapın derim ben deryacım.
Gül usta olma işine hiç değinmemişsin bana kek yok anlaşılan:)))
Aylin Hanım, ellerinize sağlık. Nefis görünüyor. Yazın en güzel yemek zeytinyağlı yemek bence. Ve tabiki enginar.
Sevgiler
Canan
ellerinize saglik cok guzel gorunuyor
enfes görünüyor.çokta severim
yaz sicaklarinda zeytinyaglilarin yeri baska oluyor,hem hafif hemde saglikli olmus elinize saglik
ne guzel olmuslar rengarenk ellerine saglik
Ellerine sağlık sevgili Aylin.
çok severim çok hem leziz hem sağlıklı
ellerine sağlık canım
sevgilerimle
Bende bu sene tanıştım kendisiyle;)) tadı pek güzelmiş meğerse...
seninde ellerine sağlık...
Sevgiler yolluyorum..
Yoğurtlusu çok nefis görünüyor ellerine sağlık canım ekmeği bandıra bandıra yemeli :))
sağlık deposu güzel bir tercih görüntüsüde çok hoş olmuş tebrikler
ben bundan farklı olarak garnitürler dağılmaması için üstlerine un serpiştiriyorum ve sonra biraz daha pişiriyorum.Yorum yapmak için bayaa aradım yorum sayfasını ,neyse sonunda buldum ama:))Ama çok temiz siten var çok steril çok ta lezzetli:))
En sevdiğim sebzedir enginar, sanırım her şeklini hiç şikayet etmeden yiyebilirim. Elinize sağlık.
nefisssssssssss.konserve enginar ile yapılabilir mi acaba.
Yorum Gönder