18 Haziran 2010 Cuma

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE



Arşivimin dolması için çok basit olan yemekleri bile ekliyorum buraya.Buda onlardan biri taze fasulye:)
Kimisi çiğden koyar ,kimisi kavurur,kimisi salçasız domatessiz yapar ...Fasulye basit bir yemek ama herkesin çok farklı yapma biçimi var....
Gelelim tarifimize...
750 gram kadar taze fasulye(benimki börülce cinsiydi)
1 adet soğan
6-7 diş sarmısak
2 adet büyükçe domates
1 adet havuç
1 yemek kaşığı domates salçası
tuz,şeker
yarım su bardağı kadar zeytinyağı
Öncelikte fasulyelerimizi yıkayıp uç kısımlarını alıyoruz.Büyüklüklerine göre 2 yada 3 e yataylamasına kestiğimiz fasulyelerimizi tekrar bir sudan geçiryioruz. .Yarım su bardağı kadar zeytinyağına soğanımızı, sarmısaklarımızı ve yarım ay şeklinde doğranmış havuçlarımızı ilave ediyoruz .Yaklaşık 1 dakika sonra fasulyelerimizide ekleyip bir kaç dakika kavuruyoruz.2 domatesimizin kabuklarını soyup minik minik doğruyoruz ve fasulyerlerimize ekliyoruz.1 yemek kaşığı salça 1 tatlı kaşığı tuz,2-3 adet küpşekerde ekleyip 1 çay bardağı kadar sıcak su koyuyoruz ve düdüklümüzün kapağını kapatıyoruz.Yaklaşık 12-13 dakikada fasulyelerimiz pişecektir.
Afiyet Olsun...

NOT:Ben genelde süreyle yarıştığım için yemeklerimin çoğunu düdüklü tencerede pişiriyorum.Eğer siz normal çelik tencerede yapmak isterseniz fasulyenin pişme süresi 45 dakikayı bulabilir.

7 yorum :

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Aylincim Günaydın,
Benimde çok sık yaptığım pratik bir yemek . Aslında hiç yemek yapmayı bilmeyenleride düşünürsek pratik tarifleri vermeliyiz bence bloglarımızda. Ellerine sağlık. İzmirden sevgiler.

Unknown dedi ki...

Aylincim asla zeytinyağlısız duramam ellerine sağlık harika olsada yesem
öpüyorum...

boncuk mutfakta dedi ki...

Merhaba Aylin bloğunu çok beğendim .Hepsi birbirinden lezzetli.Ama ben yorumumu zeytinyağlı taze fasülye ye yazmak istiyorum.Çünkü çoook seviyorum.Hele bir gün beklemişse.
Ellerine sağlık .Sevgilerimi gönderiyorum.

Zeynep'le Tarifler dedi ki...

bende senin gibi yapıyorum canım...sıcaklarda zeytinyağlı yemek gibisi yok:)))ellerine kollarına sağlık
sevgi dolu öpücükler

Hatice dedi ki...

merhaba, sıcaklarda soğuk zeytinyağlılar çok iyi gidiyor doğrusu, ellerine sağlık.
güzel yorumun için de çok teşekkür ederim, sevgiler...

Adsız dedi ki...

Merhaba etkinliğimizde sizide ramaızda görmekten mutlu olucaz görüşmek üzere sevgiler...
ÇAY SOHBETLERİ BLOGGER BULUŞMASI
Arkadaşlar çay sohbetleri adı altında yeni bir buluşma düzenliyoruz.Sevgili Hayal Demirkol’un sahibi olduğu , samimi bir ortamda sıcak sohbetlerin yapıldığı ve lezzetlerin tadıldığı Mia Caramella Café Shop’ta 27 Haziran 2010 Pazar günü saat 14.00’da Sürprizlerimizle birlikte etkinliğimiz gerçekleşecektir.


Adınızı ,soyadınızı, blog adresinizi ve telefon numaranızı en geç 24 Haziran 2010 Perşembe gününe kadar caysohbetlerim@gmail.com adresine göndermenizi rica ediyoruz.


Katılım ücreti : 20 TL’dir .


Ayrıca etkinlik sonunda piyango düzenlenecektir. Piyangoya, yanınızda getireceğiniz küçük bir hediyeyle katılımlarınızı bekliyoruz.


Bilgi için :
Tülin-sihirlitatlar ( http://www.sihirlitatlar.blogspot.com/ )
Çiğdem -Kuzeyin Kızı Çiğdem'le Mutfakta
http://www.yemekdukkani.blogspot.com/)


duyuruyu kopyalayarak blogunuzda yayınlayabilirsiniz.


ADRES
Mia Caramella Café Shop Halk Dershanesi Sokak, (Kaymakamlık Karşısı), No:5/1Doğancılar/Üsküdar / İstanbulTelefon: 0216 492 02 12
Gönderen KUZEYİN KIZI zaman

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Blogun çok güzel, yemklerinde harika. Fasulye yaz için vazgeçilmez zeytinyağlıların başında gelir. Ufacık bir ayrıntı versem seni üzermiyim bilmiyorum, ben zeytinyağlı fasulyeye hiç su koymam, düdüklüde de olsa çelikte de, kendi suyu yetiyor ve çok da lezetli oluyor.
Sevgiler...