Hünkar beğendiyi çok severim ve kolay bir yemek olduğu için de sık sık yaparım. Hem vakit almayan hem göze ve mideye hitap eden bir yemek arıyorsanız hünkar beğendiyi denemenizi tavsiye ederim.
Dumanı üstünde.....
HÜNKAR BEĞENDİ (4 KİŞİLİK)
2 adet bostan patlıcan(topan)
1 su bardağı süt
1 tepeleme yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tereyağ(yada 2 yemek kaşığı sıvıyağ)
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
tuz
***
500 gram minik doğranmış dana eti
1 adet kurusoğan
2 adet yeşil biber
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı toz zencefil
yarım çay kaşığı karabiber
1 su bardağı sıcak su
2 adet bostan patlıcan(topan)
1 su bardağı süt
1 tepeleme yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tereyağ(yada 2 yemek kaşığı sıvıyağ)
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
tuz
***
500 gram minik doğranmış dana eti
1 adet kurusoğan
2 adet yeşil biber
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı toz zencefil
yarım çay kaşığı karabiber
1 su bardağı sıcak su
Öncelikle tenceremize 2 yemek kaşığı sıvıyağ ,1 adet küp doğranmış soğan,2 adet ince halkalar halinde doğranmış yeşil biber ve salçalarımızı koyup soğanlar pembeleşene kadar kavuralım.Daha sonra içinde et ve baharatlarımızı ilave edip 2 dakika daha kavuralım ve suyumuzu ekleyip tenceremizin kapağını kapatalım.Yaklaşık 15 dakika etimiz pişecektir(fissler düdüklü tencere)
Beğendimiz için patlıcanlarımızı 3-4 yerden delip ister fırında istersek ocak üzerinde közleyelim ve kabuklarını soyup incecik kıyalım ve bir kenarda beşamel sosumuz pişinceye kadar bekletelim.Diğer yandan 1 tatlı kaşığı tereyağına 1 çorba kaşığı unu ekleyip kavuralım.Sürekli çırparak 1 bardak sütümüzüde ilave edip koyulaşana kadar çırpmaya devam edelim.Sosumuz göz göz olunca içine patlıcanlarımızı ,kaşar peynirini ve tuzunu ilave edip kısık ateşte özdeşleşene kadar karıştırarak pişirelim.
Servis tabağına önce beğendimizi üzerine etimizi ilave edip maydanoz ile süsleyip vakit geçirmeden servise sunalım.
Afiyet Olsun...
Not:Ben patlıcanları genellikle közmatikte veya normal bir teflon tavada közlüyorum.Közmatiğiniz yoksa teflon tavaya deldiğimiz patlıcanlarımızı koyup arada bir çevirerek orta ateşte iyice pişene kadar bekletiyoruz hepsi bu.Hem ocak batmıyor hemde fırın gibi uzun zaman almıyor.
Resimler soğumasın diye beklemeyip hemen çektiğim için elimde olan sadece 2 kare den ibaret ....
Resimler soğumasın diye beklemeyip hemen çektiğim için elimde olan sadece 2 kare den ibaret ....
57 yorum :
Beğendiye ben de bayılırım. Gerçi patlıcanın herşeyini severim. Bu tarifi de denemek üzere listeme alayım...
canım işte bu lezzete bayılıyorum.tek başıma koca bir servis tabağı yiyebilirim.eline sağlık.pek de nefis yapmışsın.sevgilerimle
sabah sabah canımı çektirdin aylincim.ellerine sağlık canım.harika olmuş.öpüyorum.
En sevdiğim yemeklerden biri,ellerinize sağlık.Sevgiyle kalın...
harika görünüyor ellerinize sağlık....küçük bey anneannesinden gelsin yapayım bende...:)))
Buyuk restorantlar tas çikartir tas !!! Ellerine saglik Aylincim en kisa zamanda deniyecegim !
kokular buralara kadar geldi hem hafif hem lezzetli ellerine sağlık
Çok severim ben de bu yemeği.. eline sağlık
Hala kahvaltı yapmadım nasıl güzel görünüyorrr.Patlıcan közleme tekniğin dur bende öyle patlatayım deli ediyor ocağın batması beni:))Kalbinin sahibine emanet ol balımm mutlu haftalar..
sen yaparsın biz beğenmezmiyiz harika görünüyor canım ellerine sağlık
bir tavsiyem olacak un kavurmak yerine bir defada krema ile yap patlıcanını daha güzel oluyor
sevgiler
mutlu haftalar canım
Bayılırım patlıcana..hele de közlenmişse hele de Hünkar'ım da beğenmişse..
Ellerine sağlık..
eline sağlık canım.nefis gözüküyor.gerçi ben bu aralar yemek yiyemiyorum.
Aylin hanım harika görünüyor yemek. Patlıcan girerde o yemeğe güzel olmazmı. Elinize sağlık
Tam öğlen vakti karnımı acıktıran cinsten bir yemek olmuş. Ellerinize sağlık.
Canım,
ellerine sağlık. Harika görünüyor. Patlıcanın her şeyi çok güzel oluyor. Özellikle közlenmiş patlıcana bayılıyorum.
Sevgiyle kal.
çok güzel gözüküyor eline sağlık
ellerine sağlık
osmanlı mutfağının enn guzel yemeğidir.Çok severim ellerine sağlık canım sevgilerr:)
Aylincim bende hünkar beğendiyi çok severim,seninkide çok güzel olmuş.Canım çekti valla:))Ellerine sağlık.
hünkarım beğenmiş, ben beğenmez miyim hiç :))
şaka bir tarafa ben de beğendi sevenler grubundanım
çok da güzel görünüyor
olsa da yesem şimdi diyorum
ellerine sağlık Aylincim
ellerine sağlık aylincim harikasın.
Ellerine saglik. Sevgiler...
Ayy şu an önümde bir tabak olsa hemen yerim! Ellerine sağlık canım nefis duruyor tabakta...
çok leziz görünüyor,ellerine sağlık
aylincim et sevmem ama bu beğendiyi yerim bu nasıl iştir deme valla bir tek onda eti tüketebiliyorum :))
canım ellerine sağlık
afiyet bal olsun
sevgiler
aylincim nefissss ellerine sağlık bende çok severim..
sevgiler
ben de beğendim :D hünkardan neyim eksik:))
eline sağlık
kokusunu aldim inanki bayilirim ben buna bayilirim.ellerine saglik guzelim.
ben de begendim. ama mayista tatil var, tatile kadar dengeli beslenme...
sevgiler eli
Aylinciğim ellerine sağlık
hünkar beğendikten sonra bize laf düşermi :)))
Ekmeği bandıra bandıra yerim ben o beğendiyi:) Ellerine sağlık Aylinciğim.
Hünkarı bilmem ama ben çoooook beğendim:))
Ellerine sağlık canım
Sevgiler
et ile aram iyi olmasada ,madem hünkar beğendi, bende beğendim. aylincim görüntü beğendiriyor :)ellerine sağlık cnm
Bende çok severim hünkar beğendiyi çok güzel olur..Ellerinize sağlık..
canııımmm:)
bende çok beğendimm Aylin ablamm:)
senin ellerinden güzel olmaz mı hiçç:)
harikasın canımm:))
öperim seni kocamann:)
mutlu akşamlar dilerim:)
çok sevdigim bir yemek eline saglik aylincim,sevgiler.
kesinlikle mintiye katılıyorum bende onun tamamını tek başına yerim. süper bir görüntü ellerine sağlık canım.
Çok severim çok.
Eline sağlık.
Sevgiler:)
ooo benim en favori yemeklerimdendir. çok severim. arasıra tavukla da yaparım eline sağlık canım. harika olmuş.
Kim beğenmez bu yemeği:)
ellerinize sağlık
oy oy nasıl güzel bir lezzettir
bayılırım sende harika yapmışsın ellerine sağlık Aylinim
Patlican giren her yemege bayilirim, ellerine saglik canim.Su an Londra'da 1 tek patlicanin 2 pound(4,750) oldugu yerde bunu yapamam. Ancak Turkiye'ye dondugum zaman yaparim. Sevgiyle kalin.
kesinle katiliyorum! bildigim en lezziz yemeklerden .. cok güzel hazirlamissin canim, ellerine o güzel yüregine saglik..
cici sevgiler
sadece hunkarmi beyenmis sanki bunu ne var bende cok beyeniyorum iste:)harika kareler var gozumun onunde ve benimde agzim sulaniyor.ellerine emegine saglik sevgiler.
kapuska bu kis benim de aklima geldi,bir deneyeyim dedim,tabii geleneksel lezzetlerden vazgecilmiyor,ama ben su görüntüyü yakalayamadim,ellerinze saglik afiyet olsun sevgilerim size dogru yola cikti...
ELLERİNE SAĞLIK WALLA...ÇOK İŞTAH AÇICI:)
ben hiç yemedim bir patlıcan canavarı olarak kesinlikle deneyeceğim. elinize sağlık
62. Porselen demlik çay saati etkinliği için sizin ve o güzel ziyaretçilerinizin tariflerini bekliyorum,sevgiler
http://cafemis.com
http://cafemis.blogspot.com
Off off bu ne güzellik, tam da muhteşem sülümanı seyetmiştim, ala diyorum onun gibi :))
gecenin bu saatinde bile can ister mi !!! nefis görünüyor ellerine sağlık
sevgiler canım
Benim de çok sevdiğim bir yemektir. İlk defa hünkar beğendi yaptığımda yarım günümü almıştı. Bi daha da yapmadım. Sizin tarifle deniycem bi de. :) Ellerinize sağlık.. Hem çok lezzetli hem de çok güzel görünüyor.
Ilk defa yaptim tarifinle super oldu. Detayli tarifler super. Bir de dereotlu pogacandan yaptim o da muthis oldu. Milfoy gul boregini de yaptim ama sanirim burdaki milfoylerden kaynakli acaip kuru oldu hic senin fotolarindakine benzemedi ustelik misafire yapmistim:(
Ellerine saglik, detayli tariflere devam:)
ben de bayılırım hünkar beğendiye, harika görünüyor ellerine sağlık :)
merhaba aylin hanım ben yeni evliyim ve yarın misafirim gelicek hünkar beğendi yapmayı düşünüyorum ama patlıcanlar kararma yaparmı önceden közlsem bazı sitelerde limonlu suda bekletin demişler ama limon patlıcanın tadını bozar mı acaba şimdiden teşekkür ederim kendinize iyi bakın
Merhaba Gamzecim öncelikle evliliğin için mutluluklar dilerim.
Ben patlıcan kabuğunu soyup beşamele karıştırmada çok hızlı davrandığım için limon kullanmıyorum.Ama sen bekleteceksen yada o kadar hızlı olamam dersen biraz limonlu suda değil de limon suyu gezidirebilirsin üzerine tadını bozmaz.(yarım limon suyu gibi)
sevgiler...
cevap yazdığınız için çok teşekkür ederim bir şey daha sorabilirmiyim:) közlendikten sonra soymasam yinede kararırmı bide patatesli çiğ köfte yapmayı düşünüyorum sizin tarifinizden lezzet olarak nasıl oluyor yapmamı tavsiye eder misiniz? çok fazla soru sordum galiba..
Gamzecim üzgünüm ama evet kararır.Bu nedenle soğumasını beklemeden hemen kabuğunu soyarız zaten patlıcanın yoksa limonla niye uğraşılsın.
Patatesli çiğ köfte mercimek köftesi ile çiğ köfte arası bişi oluyor.Ben denemeni tavsiye ederim heleki rondon varsa yapımı çok pratik.Yanına bol limon ve kıvırcık ekle bunda mercimek köftesi gibi ıy kıvam tutmadı cıvık oldu derdide yok üstelik.Ama şunu belirtim asla gerçek bir çiğ köfte lezzeti bekleme :)
Kolay gelsin :)
merhaba aylin hanım hünkar beğendiyi yaptım ve çok beğenildi ,:) bu güzel tarifleriniz için çok teşekkürler her gün mutlaka sizin ve yeşim (yetur) ablanın sayfasına bakıyorum
görüşmek üzere kendinize iyi bakın
Yorum Gönder