Bazıları ciğeri ne yer ne de dokunabilir,bense her hafta yesem bıkmam sanırım.Sitedeki ciğerli iç pilav ve ciğer sote gibi diğer tarifler aranmalarda çok üstte olunca ciğer kavurmayı da geciktirmeden eklemek istedim.Biz tadını çok beğendik,denemenizi tavsiye ederim.
Ciğerin yumuşak olmasının en önemli püf noktası 4-5 dakikadan fazla pişirmemek.Zaten çok yumuşak olduğu için hemen pişecektir....
500 gram küp doğranmış kuzu karaciğer
4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet kesme şeker
1 adet beyaz soğan
1 adet sarı biber
1 adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber
15-20 adet minik mantar(büyükse ikiye kesin)
15-20 adet minik mantar(büyükse ikiye kesin)
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı tuz
üzeri için maydanoz
Teflon tenceremize sıvıyağ , piyazlık doğranmış soğan ve keseme şekeri koyup soğanlar pembeleşene kadar kavuralım.Pembeleşen soğanlara ince uzun doğranmış renkli biberleri de ilave edip biberler yumuşayana kadar kavurmaya devam edelim.Saplarını aldığımız bütün mantarları yıkayıp kurulayalım ve tenceremize ilave edelim.Orta harlı ateşte pişirmeye devam ederken yıkayıp iyice süzdüğümüz ciğerleride ilave edip arada karıştırarak pişirelim.(ciğerler konulduktan sonra 5 dakika daha pişmesi yeterlidir)
Altını kapadığımız ciğere biber ve tuzunu ilave edelim Üzerine maydanoz serpiştitip sıcak sıcak sumaklı kurusoğan ve buz gibi ayran ile servise sunalım.
Afiyet Olsun....
Not:Sarı biber olması şart değil ,ben evde olduğu için koymak istedim.Ben tavuk ciğeri yiyemiyorum ama arzu edenler tavuk ciğeride kullanabilir.
22 yorum :
Himmm..bu sekilde hic denemedim sevgili Aylin..degisik bir uygulama ve cok leziz görünüyor. Ellerine saglik, sevgilerimle
zehra
Ciğer bende çok severim ama eşim kokusunu bile sevmediği için pek sık yapmam, çok leziz görünüyor yine ellerine sağlık....
canım ellerıne sağlık çok guzel gorunuyor ama bende ne yıyebılırım ne de dokunabılırım ,keşke yiyebılsem,sevgiler...
Tatlım ellerine sağlık afiyet olsun sizlere...ciğer akıllıca bir seçim ama nadir yiyoruz biz....sevgiler...
Aylinciğim beni can evimden vuruyorsun :)))Ciğeri çok seviyorum ama kolestrol problemim yüzünden çok ender yiyorum ellerine sağlık canım gözüm gönlüm açıldı sevgiler..
ya çok komik yıllar önce bir yılbaşında yapayım deyip yüzüme gözüme bulaştırmıştım sonuç aceleyle gidip hazırını almak olmuştu : )))
ama o ile fotoğraftaki kadar nefis gözükmüyordu , ellerine sağlık canımcım güzel bir hafta dileklerimle...
Enfes görünüyor, elinize sağlık.
nefis olmuş aylincim ellerine sağlık.ben seviyorum ciğeri ama evdekiler asla yemezler bu yüzden kendim içinde yapmak pek içimden gelmiyor.beraber yenilice tadı çıkıyor...
size afiyet olsun canım.berektli iftarlar diliyorum.
harika olmuş renkler çok uyumlu:) lezzeti fotoğraftan taşıyor..
sevgilerimle
Eminim çok lezzetli olmuştur. Ellerine sağlık canım
Ellerinize sağlık. Nefis görünüyor.
Ama olmazki bu kadarda güzel yapılmazki bu ciğerler :))
hımmmmm nefissss
ellerine sağlık canım.
Hemen bu blogdan kaçmalı ramazanda pek iyi olmuyor bloglarda dolaşmak :))
Sevgiler.........
Herdaim severim ve yerim.Ellerine sağlık canım.
Ciğer sevmesem de çok güzel göründüğünü söylemeden edemeyeceğim,ellerine sağlık :)
ellerine sağlık sunum harika ciğeride severiz tam bize göre yani:)sevgiler
ellerine sağlık canım,nefis görünüyor.afiyet olsun.
Merhabalar canim, ellerine saglik harika bir görüntü var karsimda. Cigeri fazla tüketmesek de arada bir pisirmek gerek,
sevgiler...
güzelim inan ben de ne dokunabilirim ne yerim. Ama sen öyle bir güzel sunum yapmışsın ki pek beğendim. ellerine sağlık
Sarı şekerim bu tabağı alıp kaçabilir
miyim ciğere ve mantara bayılırım el
lerine sağlık öpüyorum.
mantar ve ciğer bayılırım...ikisini bir arada neden denemedim ki..güzel fikir...
.ellerinize sağlık...
Ciğere bayılırım harika görünüyor ellerine sağlık Aylinciğim.
mantar her şeye yakışıyr.Ama ciğerle buluşması muhteşem.
Yorum Gönder