14 Ekim 2013 Pazartesi

MANTAR SOTE

Mantar Sote



Kestane Mantarı Sote

   Son zamanlarda mantar tercih edeceğim zaman ya kestane mantarı yada istiridye mantarını tercih ediyorum. Daha lezzetli geliyor bana ve daha sağlıklı...
 
    Mantarı genellikle dolma şeklinde pişiririm ilginç ki sitede tarifi yok ! Bu seferde sote şeklinde pişirip makarnanın üzerinde servis yaptım. Siz sade olarak sunabileceğiniz gibi ,makarnaya karıştırabilirsiniz de :)
 
 


MANTAR SOTE TARİFİ

Yarım kilo kestane mantarı (veya kültür mantarı)
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kuru soğan
2 diş sarımsak
3 yeşil biber
1 domates
çay kaşığının ucuyla karabiber
yarım çay kaşığı tuz


   Mantarları yıkayıp kurulayın altını biraz kesin ve + şeklinde dörde bölün. Soğanları küp küp doğrayıp zeytinyağıyla birlikte tavaya alın, bir süre sonra halka kesilmiş yeşil biberleri ekleyin.
 
   Ocağın altını iyice açıp tavaya mantarları ilave edin. Arada çevirerek mantarların su salmasına izin vermeden sotelemeye başlayın. Pişmesine yakın kabuğunu soyup küp doğradığınız domatesi, karabiber ve tuzu ilave edin ve tavayı sallayarak pişirin. Bir kaç dakika sonra altını kapatıp servis yapın.
 
   Afiyet Olsun.
 

3 yorum :

ebru altin dedi ki...

İnanılmaz güzel gözüküyor. Ellerinize sağlık, afiyetle benim yerime de yiyin lütfen.

*mehtap dedi ki...

mantara da bayılırım makarnaya da.
Eline sağlık, iyi bayramlar..

asminmutfakta dedi ki...

http://asminmutfakta.blogspot.com/ blogumu izlemeye alın lütfen :) blogunuz cok faydalı