Geçen hafta duyurduğum Emsan ile Meksika lezzetleri etkinliğini 2 ekim çarşamba akşamı gerçekleştirdik.
Okuyucularımızla gerçekten inanılmaz eğlendik ve çok güzel dakikalar yaşadık . Öncelikle Eks mutfak akademisi bizi gerçekten çok güzel ağırladı. Bunun için şef Eyüp Kemal Sevinç'e bir kez daha teşekkür etmek isterim.
Emsan ürünlerini kullanarak harika lezzetler hazırladık.Özellikle dana etini kullanarak hazırladığımız bir tarif varki Emsan çelik tencerede et nasıl o kadar kısa sürede pişti çok şaşırdık ve açıkçası ürüne bayıldık.O akşam kullandığımız şef bıçaklarıda gerçekten her markanın yakalayamadığı rahatlıktaydı.
Emsan shop'tan mutlaka ürünlere bir göz atın derim :)
Öncelikle grubumda olan okuyucularım Eda Yalçın, Ebru Baykal, Birsen Dumantepe ve Ferdi Seymen'e beni yalnız bırakmadıkları için sonsuz teşekkürler. Gerçekten onların deyimi ile de tadı damağımızda kalan bir akşam oldu :)
Şimdi gelelim o akşam yaptığımız müthiş lezzetlerin tariflerine ;
QUESADILLA
14 Adet
Malzemeler
14 adet pişmemiş tortilla
İçi için
1 su bardağı cheddar peyniri rendesi
3 adet jalapeno biberi (çekirdekleri çıkarılmış ve şerit
halinde kesilmiş.)
Tuz, karabiber
Sıvıyağ (Kızartmak için)
Yapılışı
Tortillaları üzerine bir bez örterek bekletin, peynir ve
biberleri bir kasede karıştırın, tuz ve karabiber ekleyip bir kenara alın.
Tavada yağı ısıtın. Tortillayı elinize alıp ortasına bir kaşık hazırladığınız
içten koyun. Tortillaları katlayıp kenarlarını bastırarak kapatın. Sıcak yağda
altın sarısı rengi alana kadar kızartın. Kevgirle tavadan çıkartıp kağıt havlu
üzerine alın. Servis tabağına aktarıp diğerleri kızarana kadar sıcak tutun,
sonra hemen hepsini servis edin.
ANANASLI SIĞIR ETİ
6 Kişilik
Malzemeler
2 yemek kaşığı mısırözü yağı
900 gr kemiksiz sığır budu veya bonfile (5 cm’lik kuşbaşı
doğranmış)
1 adet soğan (ufak doğranmış)
1 adet iri kırmızıbiber (çekirdekleri alınıp ufak doğranmış)
1 -2 adet jalapeno biberi (çekirdekleri alınıp ufak
doğranmış)
450 gr taze ananas dilimleri
8 adet taze nane yaprağı (doğranmış)
250 ml et suyu
Nane yaprakları ( süslemek için)
Tuz ve çekilmiş tane karabiber
Yapılışı
Tavada yağı ısıtın, etleri rengi biraz dönene kadar kavurup
bir tencereye alın. Kavurduğunuz yağ tavada kalsın. Soğan, kırmızıbiber ve
jalapeno biberini bu yağda, soğanlar yumuşayana kadar kavurun. Ananaslarla
birlikte tenceredeki etlere ilave edin. Et suyunu ve nane yapraklarını ekleyip
kısık ateşte, etler yumuşayana kadar 2 saat pişirin. Taze naneyle süsleyip servis
edin.
Bu güzel akşam için Emsan'a ve Genel Müdürü Uğur Kaymak Bey'e, , Eks mutfak akademisine ve Kreatif Deising 'ten Sedanur ve Nur Hanım'a sonsuz teşekkürler :)
6 yorum :
efendim biz teşekkür ederiz çokça çok güzel bir workshop oldu. çok eğlenceliydi :)
Güzel bir etkinlik olmuş bir dahaki etkinliğe bende gelmek isterim Aylin hanım
piişşş şimdide burdayım :))) süper bir program olmuş tebriklerrrrr :)
İsminizi bilseydim keşke :)
:)) yok yok sen kesin duracell' le falan çalışıyorsun :) çok mersi efem
Tabak fotoğrafı için ben teşekkür ederim :)
Yorum Gönder