Ev Eriştesi |
Ben erişteyi genelde ya domatesli yada sade olarak pişirirdim. Ancak bu yaz Manisa'daki evimizdeki komşularımız kendi yaptıkları eriştelerini bu şekilde yaptıklarını tarif ettiler. Soğan koymasak bilmem ki gibi çekincelerim vardı ancak yapınca gerçekten ön yargılı davrandığımı hissettim çünkü nefisti. Deneyeceklerin şimdiden ellerine sağlık olsun .
FIRINDA EV ERİŞTESİ
2,5 su bardağı ev eriştesi
1 adet irice kuru soğan
3 yemek kaşığı tereyağı
yarım çay kaşığı tuz
100 gram rendelenmiş taze kaşar peyniri
Öncelikle ev eriştesini fırın kabına yayın ve üzerine 1,5 yemek kaşığı tereyağını minik parçalar halinde eriştelerin üzerine koyun.180 derece fırında 7-8 dakika fırınlayın.
Bu sırada 1 kuru soğanı rendeleyip suyunu sıkın.1,5 yemek kaşığı tereyağında rendelenmiş soğanı kavurun.
Fırından aldığınız eriştelerin üzerine kavrulmuş soğanı yağı ile birlikte koyun karıştırın. Fırın kabında eriştelerin hizasını geçmeyecek kadar su koyun ve tekrar fırına verin.
Suyunu çekince üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip,2 dakika daha fırınlayın ve sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Olsun.
3 yorum :
ovvvvvvvvv tamda elimde bir sürü ev eriştesi geçmişken bu harika oldu şimdi kesin deneyeceğim
canım ellerine sağlık.gecmıs bayramın mübarek olsun..bende sayfama beklerım...sevgıler canım...
mmm nefis elinize sağlık sevgiyle
Yorum Gönder