Ciğer Kavurması için aldığım bir paket mantarın yarısını karnıyarığın içinde kullandım.Yapmaya başlarken düşündüğüm patlıcanlara iç harcını koyduktan sonra üzerine beşamel sos ve kaşar serpip fırınlamaktı ancak beşamel sosu pekte sevmeyen misafirlerim olunca bu fikirden vazgeçtim.Bir dahaki sefere o şekli ile deneyeceğim ,eminimki çok daha farklı bir lezzet olacak.
Yarından itibaren malum bayram tatiline giriyoruz.Harika bir tatlı ile bayrama bağlamak isterdim ancak mümkün olmadı ne yazıkki...
Herkesin bayramını şimdiden kutlar huzurlu ve sağlıklı bir bayram geçirmenizi dilerim..Bayram için daha evvel yayınladığım bayram tatlıları :Şekerpare,Balparmak Tatlısı,Revani,Hanım Göbeği,Baklava Yufkalı Kadayıf Tatlısı,Muhallebili Kadayıf, Fıstıklı Kadayıf tarifleri için istediğiniz tatlının üzerine tıklamanız yeterli....
Kendinize iyi bakın...
Mantarlı Karnıyarık
6 adet küçük boylu kemer patlıcan
1,5 su bardağı sıvıyağ(kızartmak için)
yarım çay kaşığı tuz ve karabiber
İç Malzemesi;
250 gram mantar
3 adet sivribiber
1 adet soğan
2 adet domates
250 gram kıyma
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz,yarım çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Sos İçin:
1 yemek kaşığı
1,5 su bardağı su
6 adet minik sivribiber
6 adet cherry domates
Patlıcanları pijamalı soyup tuzlu suda yaklaşık yarım saat bekletelim.İyice kurulayım ve kızmış olan yağda arkalı önlü kızartıp kağıt havlu serdiğimiz tabağa çıkaralım.
1 soğanı yemeklik doğrayıp 2 yemek sıvıyağda pembeleşene kadar kavuralım.Ardından sırayla ince kesilmiş sivribiberleri,doğradığımız mantarları,kıymayı ve en son kabuklarını soyup minik doğradığımız domates ,salça ve baharatları ilave edip hafif sulu kalacak şekilde pişirelim.Altını kapattıktan sonra ince kıyılmış maydanozuda ilave edelim.
Patlıcanları tencereye alıp bıçakla ortalarını yaralım ve tuz ve karabiber serpiştirip ortalarına iç harcımızı dolu dolu koyalım.
Her birinin üzerine 1 sivribiber ve minik domates koyup ,suda ezdiğimiz salçayıda karnıyarıkların üzerine gezdirelim.Kısık ateşte 15 dakika kadar pişirebileceğiniz gibi 200 derece ısılı fırında 15 dakika fırınlayarakta pişirebilirsiniz.
Afiyet Olsun....
33 yorum :
cnm çok güzel görünüyor ellerine sağlık..
Ellerinize sağlık, enfes görünüyor:)
Karnıyarık harika kıvamı yerinde ellerine sağlık iyi bayramlar
Harika olmus.
Ellerine saglik
Ellerine sağlık kuzumm bugün benimde menümde karnıyarık var, bir öneride benden olsun madem, patlıcanları kızartır kızartmaz kaynar suyun içine alıyorum böylece neredeyse tüm yağı orada kalıyor ve çok daha hafifi bir yemek oluyor:))
Hayırlı mutlu bayramlar diliyorum..
Ellerinize sağlık nefis görünüyor...İyi tatiller
patlıcanın her türü karnıyarık imabayıldı çok severim çok güzell:)
sunumda kendide harika olmuş aylincim ellerine sağlık
sevgiler
seval
ellerine sağlık canım
uzun zamandır yayınladığın tariflerin fotoğraflarını göremiyordum işyerinden bugün açılınca nasıl sevindim anlatamam
sevgiler dostçakal
aylinciğim hayır demek ne mümkün !!
Çok çok güzel olmuş. Sivri biberin ve o çeri domatesin duruşuna hayran kaldım. Mantarlı olması da ayrıca güzel. Çok iyi fikir gerçekten.
Elinize sağlık.
Sarı Şekerim karnıyarık dedinmi akan
sular durur eeee mantar desen onada aşığım velhasıl demek oluyor ki bu tabağı alıp kaçıyorum:)))ellerine sağ
lık öpüyorum.
harika sunum süper lezzet ellerine sağlık canım
sevgiler hayırlı kandiller
Karnıyarığa mantar epey yakışmışa benziyor..Ellerine sağlık tatlım..
Mantar ve patlıcan birbirine çok yakışan sebzeler. Ben de közlenmiş patlıcanı mantarla karnıyarık olarak yapmıştım ve çok beğenmiştik. O nedenle tadını az çok tahmin edebiliyorum. Ellerine sağlık.
Şimdiden iyi bayramlar.. her gününüzün bayram kadar güzel geçmesini diliyorum.. sevgilerimle..
mantarli karniyarik icin ellerinize saglik
karniyarik diyince aklima hep azerbaycanli ablam vardi onlar mideyarik derlerdi herseferinde o gelir aklima:)
sizinde bayraminiz simdiden kutlu olsun..
harika
Ellerinize sağlık, nefis görünüyor. İyi bayramlar...İyi tatiller.
CANIM ÇOK İNCESİN SENİN DE BAYRAMIN ŞİMDİDEN KUTLU OLSUN. PATLICANLI HERŞEYE BAYILIRIM AMA MANTAR AYRI BİR GÜZEL OLMUŞ ELLERİNE SAĞLIK
Canım,
Kandilini kutlar, Hayırlara vesile olmasını dilerim.
Bu arada;
Yemek nefis görünüyor, ellerine sağlık.
Ekrandan uzanıp alasım geldi. Nefis görünüyor canım. Ellerine kollarına sağlık:)
İrmikli helvayı bir de benim tarifimden dene Aylincim:))
hayırlı kandiller
Veee iyi bayramlar canım
Kucak dolusu sevgiler
Aylinciğim nefis olmuş çok güzel görünüyor ellerine sağlık canım. Bayramını kutlar güzel bir Bayram ve tatil geçirmeni dilerim. Sevgilerimle.
Karniyarigin icine mantar koymakguzel bir fikir. Ellerine saglik Aylin...
Sunumu ve fotograflanmasi ile, istah acici bir goruntu. Ellerine saglik Aylin'cigim.
Guzel bir hafta sonu diliyorum, sevgi ve selamlar...
Merhaba Aylin. İlkkez mantarlı karnıyarık görüyorum. Fotoğraflar bir harika. Ellerine sağlık. İyi bayramlar. Kahve Dükkanı'ndan sevgiler...
Ellerine sağlık kıyma yerine tavuklada güzel olur:)
Şimdiden ramazan bayramınızı kutlarım
Sevgiler:)
Yüreğine damla damla umut, günlerine bin tatlı mutluluk dolsun. Sevdiklerin hep yanında olsun, yüzün ve gülün hiç solmasın. Bayramın kutlu olsun...
İyi bayramlar tatlım..
İyi bayramlar tatlım..
Hayırlı Bayramlar...
Aylinim süper öneri deneyeceğim kuzum mucx
İlginç olmuş,zannımca mantarı seviyorsunuz bende çok severim.Deneyeceğim böyle ellerinize sağlık.
Yorum Gönder