Muhallebili kadayıf yediğim ilk günden itibaren çok sevdiğim bir tatlı.Ancak o kadayıfların bir gün önce alınması dondurucuda bekletilip sonra kızarana kadar çevire çevire kızartma olayı beni biraz soğuttu bu tatlıdan.Eee zamanla yarışıyoruz neticede işten gelince yaptığımız için pratiklik kazandırmak lazım..Nasılmı?İşte Böyle :)
400 gram hazır kadayıf(paketli,aşağıda resmi var)
150 gram iri çekilmiş ceviz
Yarım su bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
Muhallebi:
1 Lt süt
1 su bardağı şeker
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 poşet toz krem şanti
Hazır kadayıfımızı elimizle parçalayıp tel tel ayıralım,zaten kolayca ayrılacaktır.Tavamıza tereyağ,kadayıf şeker ve cevizimizi ekleyip kısık ateşte şeker eriyene kadar kavuralım.
Muhallebi için süt,şeker,yumurta sarısı ,un ve nişastayı sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim.Ocağı kapatıp vanilyamızıda ekleyip muhallebiyi arada karıştırarak soğumasını bekleyelim.Soğuyan muhallebimize toz krem şantimizide ekleyip iyice çırpalım.
Borcamın altına kadayıflarımızın yarısını serelim.Üzerine soğuyan muhallebimizi döküp en üstü kalan kadayıflarımızla kapatalım.En az 3 saat dolapta dinlendirip arzu edilirse kaymaklı dondurma eşliğinde servis yapalım.
Not:Ölçüler büyük borcam içindir.Ben 2 borcam yaptığım ve dondurma ile servis ettiğim için ince olmasını tercih ettim...
Not 2:Yapıldığı gün yenildiğinde çıtır çıtır olan kadayıflar ertesi güne kaldığında yumuşuyor.Siz bir gün önceden yapıp ertesi gün servis edecekseniz üzerine koyduğunuz kadayıfları bir saklama kabında muhafaza edip üzerine ertesi gün dökmenizi tavsiye ederim.Böylece çıtırlığı kaybolmayacaktır...
35 yorum :
Bütün bloglarda gördüm bu tatlıyı ama hala deneyemedim. Ellerine sağlık.
bu tarifle yapılan tatlıyı yedim daha önce...
tatlı sevmem,ben bile bayıldım...
şahane görünüyor,eline sağlık:)
hiç bi gün önceden almaya gerek filan yok,ben de böyle yapıyorum:)
ellerine sağlık tatlım,nefis görünüyor.
İçinde muhallebi varsa, bu tarif denenir:)))
Ellerine sağlık, sevgiler...
Ne kadar nefis görünüyor tatlım..Çok blogda gördüm ama, seninki sanki farklı geldi bana..Ellerine sağlık canım benim,kocaman öpüyorum seni ve sevgilerimi gönderiyorum..
Dün seni görmek büyük mutluluktu canım.))
Sarı Şekerim valla bravo sen işin kolayını bulmuşsun çok pratik süper
fikir bayıldım.Ellerine sağlık enfes görünüyor,sunum zaten süper kocaman öpüyorum...
ellerine sağlık aylincimm bende buzluktan kullanıyorum:))
alternatif kolay benim gbi kaselerle uğraşmaya gerek yokmuş vala:)) ellerine sağlık tatlım:))
öpüyorumm canımm..
ayyy aylincim bende bayılırım ellerine sağlık bir dilim alsam
bende misafirlerim için bu tatlıyı yapmıştım, ama akşamdan yapıp ertesi günü ikram ettiğim için yumuşamıştı :( güzel bir püf noktası vermissin teşekkürler
Baylırım muhallebili kadayıfa. ellerine sağlık canım. bu arada dün tanıştığımıza çok sevindim:) İnşallah en kısa zamanda tekrar göürüşürüz.
Bende bu tatlıyı hiç denemedim ama annem yemiş harika diyor eline sağlık Aylinciğim sevgiler...
Aylincigim nefis bir tatli yapmissin. Ellerine saglik. Sevgiler...
Ellerine sağlık, sevgiler.
çok güzel görünüyor ellerine sağlık
Nefis gözüküyor, aynı zamanda hafif bir tatlı..tam benlik ;)
Gerçekten pratik ve harika bir çözüm olmuş ellerinize sağlık
aylinim arkadaşımellerine sağlık.çok sevdiğim bir lezzet.bu arada sen ankaradasın değil mi...yanlış mı hatırlıyorum sevgiler...
Nefis olmuş.Ellerinize sağlık. Çok leziz görünüyor.
Saygılar.
Süpper! Eline sağlık, işin en yorucu kısmı kavurma, tek fark ben yumurta koymuyorum.
sevgiler
eylem
yok minticim İstanbuldayım ben:)
offf ya üzüldüm şimdi.hani dedim belki dedim burdasındır da bir etkinlik falan olur buluşur tanışırız falan dedim.kısmet değilmiş tatlım öpüyorum seni...
ellerine sağlık aylincim tatlı şahane...
nefisss görünüyo aylinim ellerine sağlık kardeşim en kısa zamanda denicem benimde aklıma künefe yemek düştü inan uğramadığım yufkacı kalmadı kadayıf bulamadım inşlh şimdi ramazan geliyo bulabilirimde hemen senin tarifini yaparım.
Ellerinize sağlık. Püf noktaları da çok işe yarayacak.
kadayıfın bana göre en güzel halleri.. kaymaklı ekmek kadayıf ve muhallebili tel kadayıf :)) ellerine sağlıkk..
Çok güzel yaaaa :)
ellerine sağlık Aylincim, ben de çoook severim bunu
ellerine saglik canim cok guzel gorunuyo
tamda ramazan yaklasmisken guzel oldu
Pratik ve hafif olmus ramazanda citir citir nefis gider cayin yaninda
Canim masallah hem calisiyorsun hemde nerdeyse her gün yeni bir tarif ekliyorsun emegine gönlüne saglik
Aylin'ciğim cok güzel görunuyor ellerıne sağlık canım.Tanısma fırsatımızın olmasına sevındım inşallah en kısa zamanda tekrar görüşelim.sevgiler:)
nefis göünüyor aylincim elerine sağlık.dondurmalı tabağı ben alsam olurmu?
Canım ya çok iyi fikir bravo,bende hiç hoşlanmıyordum ocak başında kadayıfı çevirmeye ne iyi olmuş böyle bundan sonra bende bu şekilde yapacağım ellerine sağlık...
Aylincigim güzel yorumuna tesk. ederim..Patlicanli böregi coook severim muhtesem olmus tebrikler..Blogundaki tarifler fotograflari cok hos..Ellerine saglik..
Sevgiler
Cali
kadayıfla muhallebiyi ramazanda deneyeceğim inşallah ellerine sağlık çok şık ve leziz gözüküyor
canım bu kadayıf hani hazır olarak pişmiş halde içi boş satılan kadayıftan mı anlayamadım? eğer öyleyse süpersin sen ya. kavurmakla uğraşmaya son mu olacak.
Yorum Gönder