Hanım göbeği tatlısı uzun zamandır yapmayı düşündüğüm bir şerbetli tatlı...Yapılışının kısa sürmesi ve pratikliği bu tatlıyı son bir ayda 3-4 kere yapmaya teşvik etti beni.Yağda kızarmasına rağmen tatlı hiç yağ çekmiyor ve yiyen herkesin beğenisini kazanıyor.
Ben ilk yaptığım tatlıyı fotoğraflayabildiğim için şekillleri çok düzgün değiller ama sonraki yapışlarda el alışlanlığı ile daha düzgün yapabiliyorsunuz tatlıyı..İsterseniz aynı hamura vezir parmağı ,dilber dudağı veya tulumba tatlısı şeklide verebilirsiniz...
Ben ilk yaptığım tatlıyı fotoğraflayabildiğim için şekillleri çok düzgün değiller ama sonraki yapışlarda el alışlanlığı ile daha düzgün yapabiliyorsunuz tatlıyı..İsterseniz aynı hamura vezir parmağı ,dilber dudağı veya tulumba tatlısı şeklide verebilirsiniz...
1,5 su bardağı su
bir fiske tuz
1 yemek kaşığı şeker
2 su bardağı un
2 yumurta
1 çay kaşığı ucuyla kabartma tozu(şart değil)
Şerbeti İçin;
Şerbeti İçin;
3,5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
bir kaç damla limon suyu
Kızartmak İçin;
2 su bardağı sıvıyağ
Öncelikle şerbeti hazılıyoruz.Su ve şeker şerbet koyulaşana kadar orta ateşte kaynatılır.En son bir kaç damla limon suyu eklenip bir iki dakika sonra şerbetin altı kapatılıp soğumaya bırakılır.
Öncelikle şerbeti hazılıyoruz.Su ve şeker şerbet koyulaşana kadar orta ateşte kaynatılır.En son bir kaç damla limon suyu eklenip bir iki dakika sonra şerbetin altı kapatılıp soğumaya bırakılır.
Tenceremize yağ ve su ve şeker konulur orta ateşte yağ eriyene kadar beklenir.Yağ eridiğinde tuz ve 2 su bardağı un yağlı suyun içine katılır ve kısık ateşte kaşıkla 5 dakika kadar pişirilip hamurun altı kapatılır ve ılınmaya bırakılır.
Ilınan hamurumuza yumurtalar teker teker eklenir ve hamur önce mikserle sonra el ile iyice yoğurulur.
En geniş tavaya sıvıyağ konulur(ISITILMAZ YAĞ SOĞUK OLACAK YOKSA HAMURLARIN İÇİ PİŞMEZ)Hamurdan mandalinadan biraz küçük parçalar kopartılır ve yuvarlanıp ortası parmakla delinir.(şekil vermekte zorlanıyorsanız elinizi su veya sıvıyağ ile ıslatın)Bütün hamurlara şekil verip hamurlarımız içinde soğuk yağ bulunan tavaya koyulur.
Ilınan hamurumuza yumurtalar teker teker eklenir ve hamur önce mikserle sonra el ile iyice yoğurulur.
En geniş tavaya sıvıyağ konulur(ISITILMAZ YAĞ SOĞUK OLACAK YOKSA HAMURLARIN İÇİ PİŞMEZ)Hamurdan mandalinadan biraz küçük parçalar kopartılır ve yuvarlanıp ortası parmakla delinir.(şekil vermekte zorlanıyorsanız elinizi su veya sıvıyağ ile ıslatın)Bütün hamurlara şekil verip hamurlarımız içinde soğuk yağ bulunan tavaya koyulur.
Orta ateşte arada sallayarak önlü arkalı kızartılan tatlılar hemen soğumuş olan şerbete atılır ve şerbetini çekince servis tabağına alınır.(Şerbette uzun süre bırakmayın yoksa çok yumuşak olurlar)
Afiyet Olsun...
39 yorum :
offff çok güzel gözüküyor olsada yesek:))
Walla bende off demek istiyorum Aylin! Nefis nefis nefis!!!!
ellerine sağlık canım
Ellerine sağlık, albenili bir tatlı.
selamlar;
BİRİSİ TATLIMI DEDİ BAYILIRIM:))ELLERİNE SAĞLIK CANIM TATLIN NEFİSS GÖRÜNÜYOR....
Kizim bu resimleri görünce "yapabilirmisin annecim?" diye sordu,cok canimiz cekti,seviyoruz bu tür tatlilari,elleirne saglik canim,insallah iyisindir,iyi bir hafta olsun sana...
Canım yaa !!!
Ne yaptın sen böyle ? ekrana yapıştım kaldım ben..
Harika görünüyor bunlarda,ben bu hanım göbeklerini yaparsam benim için hiç iyi olmaz.
Mutfağa her gidişimde atarım bir tane ağzıma,en iyisi böyle ekrandan bakıp yutkunmak.
İnan çok canım çekti.
Ellerine sağlık canım
Cok lezzetli görünüyor. Ellerine saglik.
Ayy ben bu tatlıyı ilk yaptığımda ya içi pişmezse diye simit gibi yapmıştım. Göbek diil bel olmuştu:))
Ama çok güzel bi tatlı gerçekten. Ellerine sağlık canım..
eline sağlık aylincim nefis olmuş görüntüden belli..
sevgiler..
www.yemekbirask.com yeni adresim:)
çok pratik görünüyor..hatta denemek istiyorum bu tatlıyı ellerine sağlık canım (:
ne güzel göbişler bunlar böyle:))))
ellerine sağlık canımmmm
göbek ata ata yerim bu göbekleri:)
çok öptümmmmm
Şimdi olsa ne güzel giderdi var ya ellerine sağlık Aylinim:)
off cok canım cektı.
tombul tombullar :)
Çok güzel görünüyor ellerine sağlık canım.Mutlaka deneyeceğim bu tarifi:)
çok duyduğum bir tatlı ama yapmak nasip olmadı itiraf etmeliyim şerbetli tatlılar aklımı alıyor.ellerine sağlık
harika olmuş canım benim.ellerine sağlık.dünya kadınlar günün kutlu olsun.sevgiler.
Çok güzel canım ellerine sağlık.
sen harikasın aylincim.valla enfes bir görüntü..ellerine sağlık tatlım..
aylinnnnn!! yalan mı oldu yoksa diyeT1 son 1 ayda 3-4 kere ne demek:)) yapma.... fotoğraf fena duruyor, tamam hak verdim şimdi yapılır galiba yapılır:) afiyet bal şeker olsun...
ay muhteşem görünüyorrrr!!!.aylincim yine harikalar yapmışsın :).ellerine sağlık cnm.
Allahım Allahım!Benim şerbetli tatlı saatim gelmiş artık anlaşılan,bayıldım ben bu görüntüye kessinn yapıcam!Ellerine sağlık.
Bu benim göbeğime benziyor :)
Tam rejim arifesinde bu yapılırmı yapılır vede yenir :))ellerine sağlık canım..
Merhaba,inanmıyorum,işte bu, eşim ne zamandır benden bu tür bir tatlı istiyordu,annesi yapıyormuş da:) Ben de yaparım nolmuş dimi,hazır tarifini bulmuşken..
harika görünüyor elinize sağlık.
OFFFFF ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYORLAR YAAAA.........
Bence hiç pratik bir tatlı demeyin. Tamam her yemeği anlarımda bu tarz tatlıları yapmak ustalık işi ve öyle hafife almayın kendinizi. Nice ev hanımları bile bu tarz tatlıları yapmaktaz zorlanır. Görünüş olarakta gerçekten çok mumtazamlar. Ve benim en sevdiğim şerbetli tatlı. Çok hızlı kilo alabildiğim için yılda ancak bir kez yiyebildiğim için sitenize girdiğime pişman oldum, çünkü bir kaç hafta aklımdan çıkmaz bu resimler benim:))) bari uzaktan çekseydiniz:))
Aylincin ellerine saglik canim harika olmuslar! Sonuna kadar okudum tarifi mutlaka deniyecegim uzun zamandir serbetli tatli yapmiyordum !
Bizim ebemiz benim göbeğimi güzel bağlamamış, o yüzden böyle bir göbeğim olmasını çok isterdim Aylincim:)))))))) Ellerine sağlık canım, nefistir eminim..
GÖRÜNTÜ ÇOK GÜZEL AYLİN ELLERİNE SAĞLIK CANIM.BU ŞURUPLU TATLILAR ÇOK GÜZEL VE LEZZETLİ OLUYORLAR AMA YA KİLO OLARAK GERİ DÖNÜŞÜ:((
SEVGİLERİMLE..
AYY ayy ayy birigüzel güzel tatlılar yapmış . ama aylincim sen böyle şeyleri yapmaya devam ettikçe bizde kilo almaya devam edeceğiz tatlıya kim hayır diyebilirki . şerbetli tatlı yapma konusunda pekte başarılı sayılmam ama şansımız deneyeceğim
utanarak söylüyorum ki sitenizi ilk ziyaretim..iyiki bana yorum bırakıp bu güzel tarifleri görmemi sağladınız..tariflerinizin hepsi birbirinden güzel şöyle bi baktım deneyeceğim o kadar çok tarif var ki..keske daha önce kesfetseymişim bu siteyi dedim..
çıtır çıtır çok lezzetli görünüyor Aylin'ciğim. Ellerine sağlık olsun:)
ellerine saglik aylincim yeee beni diye bagiriyor sevgilerle.
Ellerine saglik canim resimde tatlida muhtesem görünüyor afiyetler olsun .
Bugün yaptim hanim göbegini...
suan itibariyle de yemis bulunuyorum.Tek kelime ile harika.Sayende kilolarim gram garm articak.
Sekilleri seninki kadar güzel olmadi ama tadi harika...
ellerine saglik.sevgiler
canım, geçen akşam bu tatlıyı yaptım evdekiler bayıldılar resmen.Çok tşk ederim paylaşım için canım.
Gereğinden fazla kızartıcaksınız diye bir şey bu tatlı için söylenemez.Fotoğrafta gördüğünüz kadar kızaracak.ayrıca önemli olan soğuk yağa atmanız.İlk partiyi soğuk yağda daha sonra kalan hamuru kızgın yada sıcak yağda pişirdiysenizde içi pişmez ama dediğim gibi illaki çok kızartın diye bir durum söz konusu değil tek şart yukarıda kırmızı harflerle belirttiğim gibi soğuk yağa koyup kızartmak
Güzel görünüyordu canım çekti, hafta sonu hanım göbeği tarifini denedim. Harika oldu eşimde çocuklarda çok beğendi. Tarifiniz için teşekkürler. Elinize sağlık...
Yorum Gönder