1 Mart 2011 Salı

Yumurtalı Ekmek

Cumartesi akşamı seyrettiğim bir dizide yapılan yumurtalı ekmek cumartesiyi pazarı bağlayan gece rüyalarıma girdi desem,pazar sabahı ilk iş ne yapılır? Tabiki yumurtalı ekmek:)

Uzun zamandan beri yapmadığım ancak yediğim zaman evet evet çok kalorilisin ama çok güzelsin canım yaa diye ekmeklerle konuştuğum bir kahvaltı oldu yine :)

İster sadece beyaz peynirle,ister pişince arasına taze kaşar koyarak eritin yada ben gibi ballı kaymaklı tüketin ....Bu ekmeklerin kaldı derdide yok dökün üzerine şerbeti olsun size babaanne usulü ekmek tatlısı ...

YUMURTALI EKMEK

6 dilim ekmek(mümkünse bayat)
2 yumurta
2 yemek kaşığı süt
çay kaşığının ucuyla tuz

Kızartmak için ;
1 su bardağı sıvıyağ

Yumurta,süt ve tuzu bir yemek tabağında iyice çırpıpalım.Ekmekleri arkalı önlü çırpılmış yumurta karışımına bulayalım ve orta-kızgın yağda arkalı önlü kızartalım.Dilediğiniz şekilde tüketmek size kalmış

Afiyetler Olsun....

Bu tarifimi sevgili arkadaşım Hümeyranın Kahvaltı Etkinliğine gönderirken,kendisine kolaylıklar diliyorum....




Önemli!!!!

arkadaşlar blogspot uzantılı sitelere yine maç yayını bahaneleriyle engel konuldu.Konu ile ilgili facebookta birleştiğimiz bir grup var.

http://www.facebook.com/home.php?sk=group_170426343004822

Lütfen bloğu olan olmayan herkes bu gruba katılarak sesimizi duyurmmaıza yardımcı olsun.
Ayrıca sevgili Tümayın yazısınıda aynen kopyliyorum/yazı Sevil'den alınmıştır)


Geçen hafta cuma gününden beri bloğuma giremiyorum ve de işlem yapamıyorum. Hatta hiçbir bloğa giremiyorum. Çünkü maalesef yeni alınan bir mahkeme kararı ile blog uygulaması artık kaldırılıyormuş. Ben bir Superonline fiberinternet kullanıcısıyım. Superonline bunu hemen uygulamaya geçmiş. Farklı kullanıcılılar sayfama girdiğinde en sonki yayınımı görüyorlar. Ancak superonline kullanıcıları sayfama girdiğinde maalesef "Bu siteye erişim mahkeme kararınca engellenmiştir" gibi ters bir ifade görüyorlar. Bu ifadenin genel bir yazı ile değiştirilmesi, bu şekilde sanki kişisel olarak benim bir hata yapmışım gibi gözükmemesi adına yetkililerle görüştüm ama maalesef yardım alamadım. Bu yüzden de superonline aboneliğimi iptal ediyorum. Blog dünyası devam etsin ya da etmesin farklı modemle devam edeceğim. Benim şu noktada herkese şöyle bir uyarım var. Bu blog yasaklaması konusu uygulamaya geçecek ya da kısa sürede sorun çözülecek ama sonuçta bu sorunlar hep devam edecek. Lütfen bilgilerinizi, kayıtlarınızı mutlaka kendinize arşivleyin. Belki 2 gün sonra sizde artık sayfanıza giremeyeceksiniz. Blog yasaklamasını herkes yapmak zorunda kalacak. Arşivlemeye başlayın şimdiden....
Herkesi çok özledim:( Sayfalarınıza giremiyorum ama hepinizi çok seviyorum:) Beni unutmayın..."

27 yorum :

akdenizkizi.blogspot.com dedi ki...

.enfess olmuşlar...tamda dediğin gibi kalorisinden korka korka sevdiğimiz lezzetlerden kaçar olduk...arada bir kaçamak güzel oluyor dimi....ellerine sağlık şekerim..

durutarifler dedi ki...

Hafta sonu mutlaka bir şeyler yapmak lazım. Yoksa çıkmıyor pazar kahvaltılarının keyfi.
Ellerine sağlık

Pembe Tatlar dedi ki...

Aylinciğim harikasın canım ya...
Neden hep böyle lezzetli şeyler kalorili oluyor:(

Bak şimdi benimde canım çekti:)

MERHABA dedi ki...

nasıl canım çekti bir bilseniz yapmayalı çok uzun bir zaman dilimi olmuş neyse en yakın zamanda yapma düşüncesi ile sevgiler...

dokuzuncubulut dedi ki...

Ne zamandır yapayım diye düşünüp, hep erteliyordum. Bu kadar lezzetli anlatılınca yapmak da şart oldu. Ellerine sağlık sevgili Aylin, harika olmuşlar.

emelce yemek dedi ki...

aylincim arsivleme yapin diyorsun,nasil yapiliyor o,bi bilgim yok bir daha ki yazinda anlatirsan sevinirim.

çeşnici Handan dedi ki...

Haftasonu kahvaltım belli oldu. Aylin öldürdün yine beni hele bir de ballı kaymağı işin içine sokmuşsun oy oy. Görüntü nefis tadı nefis ellerine sağlık canım.

amofti dedi ki...

Pazar kahvaltıları için ne güzel tercihtir hele yanında tulum peyniri ve vişne reçeli varsa :) Bir de bu sosun içine yarım çay bardağı sıvıyağ katıp soslu ekmekleri fırında kızartmayı deneyin aynı lezzeti daha pratik olarak elde edeceksiniz emin olun ellerinize sağlık

YeMeK vAkTi dedi ki...

Amofticim öyle tariflerimde var zaten:)Ayrıca inan fırının ısınmasını bekleyene kadar kızartmayı tercih ederim bence kızartma şeklinde çok daha yumuşak oluyor:)

sarımutfak-hande dedi ki...

herşey harika görünüyor canım yumurtalı ekmeğe bende bayılırım ellerine sağlık

Sütüme Sarelleme Karışma!!! dedi ki...

yasal yayın yapmayan siteler yüzünden açılan bir dava ve superonline'ın blogspot.com'a erişimi engellemesi. çok profesyonel! kaçıncı yüzyıldayız, bu nasıl bir müdahale ve ne saçma bir iş... Bugün çok merak ediyorum superonline ne kadar kullanıcı kaybedecek ? Yumurtalı ekmek çok severim, eskiden aile büyükleri yapardı, kaç yıl oldu yemedim, anılarımda güzel bir kahvaltılık kendisi ellerine sağlık!

*kelebekana*-* dedi ki...

çok uzun zamandır yapmadığım bir lezzet... hatırlattın çok teşekkürler ..yarın kahvaltıya bende yapacam ...

Nil dedi ki...

akşam da yenir değil mi bu:) evde hazır bayat ekmek varken yapsam nolur :)hatırlatma için çok tşk

mutfagabuyrun dedi ki...

ekmekler çok güzel olmuş canım benim.ellerine sağlık.öpüyorum.

neslice tarifler dedi ki...

Tam da bloğundaki yumurtalı ekmeklere bakıp iç geçirirken sevdiceğim aradı. Canım balık ekmek çekti onu yapıcam şimdi dedi. Gerçekten de aşk tesadüflerle doluymuş :)
Ellerine sağlık Aylincim..

pinarabdullah dedi ki...

Öncelikle ellerine sağlık. Sayfana da bayıldım doğrusu. Çok güzel şeyler hazırlamışsın. Ellerine o güzel yüreğine sağlık. İznin olursa sık sık gelirim artık.

Ayrıca blogların kapatılması kadar saçma bir şey duymadım. Hakikatten çok alçaltıcı bir ifade "Bu siteye erişim mahkeme kararınca engellenmiştir". Düşünsenize sanki çok aşağılık birşeyler yapmışsınız da çok insanlara zarar gelebilecek şeyler yayınlamışsınız da siteniz kapatılıyor hem de neyle mahkeme kararıyla... Bizlerle uğraşacaklarına bu ülkede o kadar çok bilişim suçları işleniyor ki onlarla uğraşsınlar. Neyse yine tedbiri elden bırakmamak gerek... Mutlaka da yedeklerin alınması şart. Uyarı için teşekkürler.

marifet ellerimizde dedi ki...

aylıncım bu ekmeklere bayılırım ben:)ellerıne saglık .
şu blog uyarısıs benı cok rahatsız ettı .bende 1 ay once tum bılgılerı ve tarıflerı bellege kaydetmıstım .demek ıcıme dogmus:(ee napıcaz o zaman kaldırılıcaksa bloglar :(cok kotu...

Gezi/yorum... dedi ki...

Aman Tanrım.. bu sayfaya giren asla rejim yapamazz :)

enn pasta dedi ki...

Harika bir sofra ve harika ekmekler.Sofranızın bereketi hep bol olsun,ellerinize sağlık.Sevgiler.

Unknown dedi ki...

Pazar günü bende yaptım yumurtalı ekmeklerden.
Domatesin zeytinyağlı suyuna bana bana yedim.Ahhh birde zamanında domates olucak doyamam ben bunları yemelere..
Ellerine sağlık canım
Sevgiler.

Unknown dedi ki...

YUMURTALI EKMEĞE HAYIR DİYECEK YOKTUR SANIRIM VE LEZZETLİ ŞEYLER HEP KALOROLİLİ OLUYOR DURMAK YOK YEMEĞE DEVAM:)))
SEVGİLER CANIM..

kelebeklisaniyeler dedi ki...

Ellerine saglik Aylincim bende severek yapar ve esim severek yeer nefis olur sende çok guzel yapmissin ellerine saglik canim afiyetler olsun,sevgilerimle.

Tümay Öztürk dedi ki...

desteğin için çok saol Aylincim. Şimdilik TT nete geçerek en azından tariflerimi kurtarmaya çalışıyorum. Bence sende yap. Bu arada yumurtalı ekmeklere bayıldım birgün sana kahvaltıya geleceğim:)

Unknown dedi ki...

Annem de çok yapar ve afiyetle yerdik yumurtalı ekmek..
Nefis olmuş canım..
Ellerine sağlık..
Ayrıca blogların kapanması konusunda çok üzgünüm..
Hep aynı şeyleri söylüyoruz ancak,buna birileri dur demeli..
Kimseye zararımız yok ki bizim..
Suç işleyen biri varsa,o kapatılır ceza kesilir..
Bir kaç kişi yüzünden milyonlarca kişiyi engellemek oldukça mantıksız bir durum..
Umarım en kısa zamanda düzelir..
sevgilermle canım..

sibelyalcincom dedi ki...

Ama çok lezzetli oluyor:)))yerken kalori filan dinliyemiyor insan yedikçe yiyor:)))afiyet olsun

Eya dedi ki...

Aylincigim...onca pogaca börek tarifi arasinda "bu baska" dedirtecek seydir yumurtali ekmek...dedigin gibi kalorisi yüksek ama bir o kadar da lezzetli...ellerine saglik, sevgilerimle

zehra

Hayatın Tatları dedi ki...

aylinjim sen bloguna giriş yapabiliyormusun .. dün yoktun bugünde ses çıkmadı senden eğer ki giremiyorsan DNS ayarlarını bir kontrol et canım. 8.8.8.8. ve 8.8.4.4. olursa girebiliyorsun.