Midye çoğu kişinin yemediği bununla birlikte çokta fazla tiryakisi olan bir yiyecektir.Şimdiye kadar midyeyle sadece midye tava yapmış biri olarak,geçen gün abimin getirdiği iri midyelerle pilav yapmaya karar verdim.Pilavı evde pişirip annemlerde toplanacağımız akşam yemeği için oraya götürdüm...Tarifi arşivde bulunması ve yapacak olanlara yol göstermesi için yayınlamak istedim...
40 adet midye(haşlanmış)
2 su bardağı pirinç
1 adet büyükçe soğan
2 çorba kaşığı tereyağ
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı yeni bahar
1 silme tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı kırmızı pul biber,tuz,kurunane
Dereotu ve taze nane
3 su bardağı su (2 tane bulyonda kullanabilirsiniz yanına)
Öncelikle yağlarımızı tenceremize alıp dolmalık fıstıklarımızı biraz kavuruyoruz.Ardından küp doğranmış soğanlarımızıda ekleyip soğanlar pembeleşince pirincimizi ilave ediyoruz.Pirinçlerin şeffaflaşmasına yakın midyelerimizi ekleyip taze nane ve derotu hariç bütün baharatlarımızı ilave ediyoruz.En son suyunu ilave edip kısık ateşte pirinçler pişene kadar pişiriyoruz.Tencerenin altını kapatırken taze nane ve derotumuzu ekleyip kağıt ağzına kağıt havlu seriyor ve en az 10 dakika dinlendirip servis yapıyoruz.
16 yorum :
ellerine ağlık ben midyeyi sevmem ama ...
biliyorum çoğumuz sevmiyor:))
ama arşivimde bulunmasını istedim canım
canım birçok kişinin aksine,içindeki içerdiği kurşunun zararlarına,ve eşimin her midye gördüğümde beni elimden tutup tamam canım bak uzaklaşınca midye krizinde geçecek diye diye götürmesine rağmen ben midyeyi seviyorum.eşim yedirmedikçe daha bi yiyesim geliyor inan.anlayacağın çoook sevdiğim bir pilav olmuş.ellerine sağlık.
Ben bayılırım Aylin'im,ellerine sağlık canım..)
Birde zeytinyağlısını yapsan midyenin,çok nefis olur..))Ellerine sağlık canım..
Kocaman öpüyorum seni..Sevgiler..
Canısı midyeye bayılırım aslında ama hiç kendim denemedim pilavı aldım kaçıyorum.Ellerine sağlık ko
caman öptüm...
ellerine sağlık aylincim çok güzel görünüyor ama ben midyeyi sadece tava olarak tercih ederim.sevgiler
Aylin, nasıl güzel görünüyor ağzım sulandı resmen:))
bir gün bir sofranı fotoğraflamak kısmet olur inşallah becerikli arkadaşım : ) - yüzsüz günlükçü zorla davet ettirecek kendini ama samsunda Allahtan : ) -
midyeye deli ama deli olurum hele de dolmasına izmirde çok yerdik istanbulda iyice kestik samsunda hiç yemiyoruz çok özledim ellerine sağlık
mintim minem,gül ablam bende çok seviyorum ya napimm engel olamıyorum kendime ama her yerden yenmiyor tabi abim bunları kendi elleriyle çıkardığı için çok güvenli:))
çileğim umutlu hayatım ve derya ablam tava en iyisi haklısınız heleki bollll tarator soslu olursa mmmm
ellerine sağlık canım
eşim bayılır. yapsam bayıla bayıla yer ama burada tazesini bulacağımı zannetmiyorum :)
Midyeyi ilk kez gecen yil tadtim,ama evde kendim hic bir cesidini yapmadim,pilavinida bu yüzden ilk kez görüyorum,ama eminim güzeldir,hatta tam benliktir!
Eline saglik canim,iyi aksamlar.
midye tavaya bayılırım ama pilavda hiç yemedim.ellerine saglık.
valla bir deneyin derim ben hem değişiklik olur,hemde belki çok çok seversiniz...
Çok severim, süper olmuş...
Ellerine sağlık Aylincim...
Midye yiyen biri değili ama pilav tarifnizi mutlaka deniycem.
Çünki midyecilerin yanından geçerken pilavın o muhteşem kokusu hep aklımda kalmıştır :)
Bu arada bloğunuz mükemmel
Çok güzel iştah açıcı tarifleriniz var ellerinize sağlık.
Yorum Gönder