19 Temmuz 2010 Pazartesi

PANE LEVREK VE ÇITIR SOĞAN


Haftanın bu ilk gününde herkese güpgüzel bir hafta diliyorum.Genelde pazar günlerini balık günü ilan etmiş olduğumdan sürekli değişik tarifler yapmaya çalışıyorum.Buda ilk defa denediğim ayy yağda kızartmasammı yok yok hafta sonu bir kaçamağımızda olsun caaanımmmm:) diye sonra kendime hafifletici sebepler aradığım bir balık oldu:)

Paneli Levrek
2 adet levrek balığı
3 yemek kaşığı mısır unu
1 yemek kaşığı beyaz un
1 çay kaşığı tuz,çay kaşığının ucuyla karabiber
1 yumurta

Mısır unu,un,tuz ve karbiberi karıştıralım.Temizlemiş olduğumuz levreklerimizi önce yumurtaya sonra mısır unlu karışıma iyice bulayıp derin sıvıyağda kızartalım.Derin yağda kızaran balık hiç yağ çekmiyor gerçekten...

Çıtır Soğan Halkaları
2 adet orta boy beyaz soğan
1 çay bardağı soda
1 yumurta
tuz,çay kaşığının ucuyla kabartma tozu
3 yemek kaşığı kadar süt
3 yemek kaşığı un(tepeleme)
bol galete unu


Soğanlarımızı yarım cm kalınlığında halka halka doğrayalım.Soda,tuz,kabartma tozu,yumurta,un ve süt ile hazırladığımız boza kıvamlı karışıma soğanlarımızı bulayıp bir tabağa çıkartalım.Soğanlarımızı derin dondurucumuzda yaklaşık 1 saat dondurup(boza şeklindeki karışımı bu sırada buzdolabında muhafaza edelim içinde yumurta var) tekrar önce boza kıvamlı karışıma sonra bol galete ununa bulayıp derin yağda kızartalım.Kızarmış soğanlarımızı aldığımız servis tabağının altına kağıt peçete koymayı ihmal etmeyelim ki fazla yağını alsın.(ben genelde düzgün olan soğanların orta kısımlarını yemek yapma esnasında ayırıp dondurucuya atarım.Bu nedenle resimde kullandığım soğanlar bu kadar düzgün.)



32 yorum :

yeşim dedi ki...

ellerine sağlık canımmm.güzel bir hafta diliyorum...çok öptüm...sevgiler.

kalpkurabiye dedi ki...

canım ellerine sağlıkkkk:)) soğan halkalarına bayıldımmmm:)) ne güzel yakışmış balığın yanına.. afiyetler olsun oohh:))
mutlu haftalarr canımm:))

Mutluanne dedi ki...

sizin bloğa ne zaman girsem tok bile olsam karnım acıkıyo valla süper görünüyo ellerinize sağlık.....sevgiler

memolininannesi dedi ki...

sogan halksına bayılırım ellerıne saglık vallahı super gozukuyor.
fotografların cok hos...
sevgıler canım

buarada ben bukadra duzgun kızartamıyorum sogan halkarını sıırrı ne bu ısın

Unknown dedi ki...

Bu ne güzel bir tabak. Ellerine sağlık.

mine dedi ki...

becerikli arkadaşım fotoğraf sanki ziyafet sofrasından bir kare ... ellerine sağlık
- ayda birkaç kez balık pişirirsem ne ala diyorum amacım haftada iki kere balık yemek yedirmek her sezon başında dediğim gibi inşallah bu sene : ) bu tarifi de denenecekler listeme aldım bu arada : ) -

Gizemli Tatlar dedi ki...

Aylinciğim harikasın.Ne zamandır soğan halkası tarifi arıyordum.Hemen not aldım.Ellerine sağlık,görüntü de yine süper.

Sevil Şahin dedi ki...

bu kadar güzel bir görüntünün karşısında kenimden geçtim süper süper olmuş
afiyet bal olsun
sevgile

SeViL ( sevdalitatlar ) dedi ki...

Balık sevdalısı bırı olarak görüntü karşısında epey takılı kaldım..
Ellerıne sağlık..
Soğan halkaları ise ayrı lezzet dir tek başına bıle cıtır cıtır yenılır..
Anlaşıldı hafta sonu balık var bizim sofrada !

Damak Tadı dedi ki...

Bizde hafta sonunu deniz ürünleriyle geçirdik..))Denizden ne çıksa kabülümüzdür ailecek..))Bu sunumda soğan halkaları ile çok şık ve iştah kabartıcı olmuş canım..Afiyet şeker olsun sizlere..


Sevgilerle..

PAPATYA PRENSES dedi ki...

ikiside çıtır çıtır nefis görünüyor. ellerine sağlık canım.

TÜLİN-sihirli tatlar dedi ki...

nefısss olmus Aylin'ciğim ellerıne sağlık hayatım sevgıler.guzel bır hafta dılıuorum

GeCe dedi ki...

harika bir blogun var daha önce keşfetmediğime üzüldüm neyse ki şimdi bakabilirim http://ge-ce.blogspot.com/2010/07/yeni-bir-mim-internette-yemekteyiz.html adresten sana bir mim gönderdim

eldivenlerim dedi ki...

Mmmmmm, tam benlik;) çok iştah açıcı ve muhteşem görünüyor, ellerine sağlık arkadaşım.....

MAVİANNE dedi ki...

tam da öğlen vakti okuyorum bu postunu
ağzım sulandı
ne nefis görünüyor
ellerine sağlık
tarif için teşekkürler

Narince dedi ki...

Aylin bu harika! Levrek, gözümü döndürdü yahu!

ozguluntarifleri dedi ki...

Aylinim sen cok yasa..... Sogan kroketleri dondurulmus olarak satin aliyordum ,evdekilerin bayilarak yedikleri bir lezzet sayende simdi kendim yapacagim cok tesekkur ederim canim.
Balik degisik olmus canim pane harciyla hic denememistim. ellerine saglik.Ayrica baligin yanina sogan kroket cok yakismis.
cok opuyor sevgilerimi birakiyorum.

lezzet sarayı dedi ki...

görüntü muhtaşemmişş süper ellerine sağlık karnım acıktı vallahi.....

lezzet sarayı dedi ki...

görüntü muhtaşemmişş süper ellerine sağlık karnım acıktı vallahi.....

Pembe Yastık dedi ki...

Ellerine sağlık, sunum da, tarif de şahane! Ben genellikle balığı fırında pişiriyorum, Ancak kesinlikle denemesi gereken tarifler arasın aldım.

ANNEMİNELİ dedi ki...

Tam benim yemeğim,çok hoş görünüyor,ellerine sağlık,sevgilerrrr....

Uzun Yollar dedi ki...

balığı çok sevmesemde fotoğrafa bakınca canım istedi :) soğan halkaları çok güzel görünüyor. ellerine sağlık:)

Afet Ergü Şaşmaz dedi ki...

Balığı öyle yada böyle yaparım da, bu soğan tarifini ne zamandır arıyordum biliyormusun Aylincim, çok yerde buldum ama olmadı, hazır gibi olmuş, akşama kıza göstermeliyim, bayılıyor buna, dışardan hazır menü söylediğimizde mutlaka bundan ister, çok sağolasın, ama balık ta gel beni ye diyor...ellerine sağlık canım, bu arada profil resmin harika:)

Mimosa Café dedi ki...

hmm gerçekten harika bir tabak olmuş ellerine sağlık.

NiLaY dedi ki...

harika görünüyorlar canım, ellerine sağlık :) yaz günlerinde insan daha bir deeniz ürünlerine düşkün oluyor sanırım :)

umutluhayat dedi ki...

aylincim ağzım sulandı vallahi harikulade.ellerine sağlık

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Aylinciğim,gerçekten bir restoran masası görüntüsü var,ellerin dert görmesin kardeşim.Sevgiler..

Unknown dedi ki...

yagda kızaran balıgın tadıda bir başka oluyor.ellerine saglık.

Unknown dedi ki...

Süperrrr Aylin:))Kocaman öptüm...

YeMeK vAkTi dedi ki...

:)) teşekkür ederim:)

dokuzuncubulut dedi ki...

Çıtır çıtır süper olmuş... Balık yasağı bitsede deniz balıkları da bollaşsa:))
Ellerine sağlık, sevgiler.

Unknown dedi ki...

ellerine sağlık çok güzel sunumuşsun balığı bende çok seviyorum