Haftanın bu ilk gününde herkese güpgüzel bir hafta diliyorum.Genelde pazar günlerini balık günü ilan etmiş olduğumdan sürekli değişik tarifler yapmaya çalışıyorum.Buda ilk defa denediğim ayy yağda kızartmasammı yok yok hafta sonu bir kaçamağımızda olsun caaanımmmm:) diye sonra kendime hafifletici sebepler aradığım bir balık oldu:)
Paneli Levrek
2 adet levrek balığı
3 yemek kaşığı mısır unu
1 yemek kaşığı beyaz un
1 çay kaşığı tuz,çay kaşığının ucuyla karabiber
1 yumurta
Mısır unu,un,tuz ve karbiberi karıştıralım.Temizlemiş olduğumuz levreklerimizi önce yumurtaya sonra mısır unlu karışıma iyice bulayıp derin sıvıyağda kızartalım.Derin yağda kızaran balık hiç yağ çekmiyor gerçekten...
Çıtır Soğan Halkaları
2 adet orta boy beyaz soğan
1 çay bardağı soda
1 yumurta
tuz,çay kaşığının ucuyla kabartma tozu
3 yemek kaşığı kadar süt
3 yemek kaşığı un(tepeleme)
bol galete unu
Soğanlarımızı yarım cm kalınlığında halka halka doğrayalım.Soda,tuz,kabartma tozu,yumurta,un ve süt ile hazırladığımız boza kıvamlı karışıma soğanlarımızı bulayıp bir tabağa çıkartalım.Soğanlarımızı derin dondurucumuzda yaklaşık 1 saat dondurup(boza şeklindeki karışımı bu sırada buzdolabında muhafaza edelim içinde yumurta var) tekrar önce boza kıvamlı karışıma sonra bol galete ununa bulayıp derin yağda kızartalım.Kızarmış soğanlarımızı aldığımız servis tabağının altına kağıt peçete koymayı ihmal etmeyelim ki fazla yağını alsın.(ben genelde düzgün olan soğanların orta kısımlarını yemek yapma esnasında ayırıp dondurucuya atarım.Bu nedenle resimde kullandığım soğanlar bu kadar düzgün.)
32 yorum :
ellerine sağlık canımmm.güzel bir hafta diliyorum...çok öptüm...sevgiler.
canım ellerine sağlıkkkk:)) soğan halkalarına bayıldımmmm:)) ne güzel yakışmış balığın yanına.. afiyetler olsun oohh:))
mutlu haftalarr canımm:))
sizin bloğa ne zaman girsem tok bile olsam karnım acıkıyo valla süper görünüyo ellerinize sağlık.....sevgiler
sogan halksına bayılırım ellerıne saglık vallahı super gozukuyor.
fotografların cok hos...
sevgıler canım
buarada ben bukadra duzgun kızartamıyorum sogan halkarını sıırrı ne bu ısın
Bu ne güzel bir tabak. Ellerine sağlık.
becerikli arkadaşım fotoğraf sanki ziyafet sofrasından bir kare ... ellerine sağlık
- ayda birkaç kez balık pişirirsem ne ala diyorum amacım haftada iki kere balık yemek yedirmek her sezon başında dediğim gibi inşallah bu sene : ) bu tarifi de denenecekler listeme aldım bu arada : ) -
Aylinciğim harikasın.Ne zamandır soğan halkası tarifi arıyordum.Hemen not aldım.Ellerine sağlık,görüntü de yine süper.
bu kadar güzel bir görüntünün karşısında kenimden geçtim süper süper olmuş
afiyet bal olsun
sevgile
Balık sevdalısı bırı olarak görüntü karşısında epey takılı kaldım..
Ellerıne sağlık..
Soğan halkaları ise ayrı lezzet dir tek başına bıle cıtır cıtır yenılır..
Anlaşıldı hafta sonu balık var bizim sofrada !
Bizde hafta sonunu deniz ürünleriyle geçirdik..))Denizden ne çıksa kabülümüzdür ailecek..))Bu sunumda soğan halkaları ile çok şık ve iştah kabartıcı olmuş canım..Afiyet şeker olsun sizlere..
Sevgilerle..
ikiside çıtır çıtır nefis görünüyor. ellerine sağlık canım.
nefısss olmus Aylin'ciğim ellerıne sağlık hayatım sevgıler.guzel bır hafta dılıuorum
harika bir blogun var daha önce keşfetmediğime üzüldüm neyse ki şimdi bakabilirim http://ge-ce.blogspot.com/2010/07/yeni-bir-mim-internette-yemekteyiz.html adresten sana bir mim gönderdim
Mmmmmm, tam benlik;) çok iştah açıcı ve muhteşem görünüyor, ellerine sağlık arkadaşım.....
tam da öğlen vakti okuyorum bu postunu
ağzım sulandı
ne nefis görünüyor
ellerine sağlık
tarif için teşekkürler
Aylin bu harika! Levrek, gözümü döndürdü yahu!
Aylinim sen cok yasa..... Sogan kroketleri dondurulmus olarak satin aliyordum ,evdekilerin bayilarak yedikleri bir lezzet sayende simdi kendim yapacagim cok tesekkur ederim canim.
Balik degisik olmus canim pane harciyla hic denememistim. ellerine saglik.Ayrica baligin yanina sogan kroket cok yakismis.
cok opuyor sevgilerimi birakiyorum.
görüntü muhtaşemmişş süper ellerine sağlık karnım acıktı vallahi.....
görüntü muhtaşemmişş süper ellerine sağlık karnım acıktı vallahi.....
Ellerine sağlık, sunum da, tarif de şahane! Ben genellikle balığı fırında pişiriyorum, Ancak kesinlikle denemesi gereken tarifler arasın aldım.
Tam benim yemeğim,çok hoş görünüyor,ellerine sağlık,sevgilerrrr....
balığı çok sevmesemde fotoğrafa bakınca canım istedi :) soğan halkaları çok güzel görünüyor. ellerine sağlık:)
Balığı öyle yada böyle yaparım da, bu soğan tarifini ne zamandır arıyordum biliyormusun Aylincim, çok yerde buldum ama olmadı, hazır gibi olmuş, akşama kıza göstermeliyim, bayılıyor buna, dışardan hazır menü söylediğimizde mutlaka bundan ister, çok sağolasın, ama balık ta gel beni ye diyor...ellerine sağlık canım, bu arada profil resmin harika:)
hmm gerçekten harika bir tabak olmuş ellerine sağlık.
harika görünüyorlar canım, ellerine sağlık :) yaz günlerinde insan daha bir deeniz ürünlerine düşkün oluyor sanırım :)
aylincim ağzım sulandı vallahi harikulade.ellerine sağlık
Aylinciğim,gerçekten bir restoran masası görüntüsü var,ellerin dert görmesin kardeşim.Sevgiler..
yagda kızaran balıgın tadıda bir başka oluyor.ellerine saglık.
Süperrrr Aylin:))Kocaman öptüm...
:)) teşekkür ederim:)
Çıtır çıtır süper olmuş... Balık yasağı bitsede deniz balıkları da bollaşsa:))
Ellerine sağlık, sevgiler.
ellerine sağlık çok güzel sunumuşsun balığı bende çok seviyorum
Yorum Gönder