4 Ağustos 2010 Çarşamba

BARBUNYA PİLAKİ

Barbunya pilaki en sevdiğim zeytinyağlılardandır.Çocukken aşırı derecede kurusoğan düşkünüydüm ve nereye gidersem gidiyim sebzeliği bulur bir kurusoğan alır ve vura vura kırmaya çalışırdım:)Barbunya pilaki ve patates yemeği de soğanımı en tatlı yapan iki yemekti..Yanlız buraya dikkat başrol soğanda yemekler onu tatlı yapıyor:)Birden aklıma geldi sabah sabah neyse şimdi geçelim tarifmize....

Malzemeler
1 kilo taze barbunya
1 kurusoğan
1 adet havuç
1 adet minik patates
5-6 diş sarmısak
1 silme çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı kadar tuz
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
mevsimindeysek 1 minik kereviz
veya kereviz yaprakları

Yağımızı tencereye alıp küp doğranmış soğanları hafifçe pembeleştiriyoruz.Daha sonra içine küp doğranmış havuçları,6 diş sarmısağı,salçaları ve barbunyalarımızı ekleyip kavurmaya devam edyoruz.Bu aşamada varsa küp oğranmış kerevizleri ve küp doğranmış patatesi ilave ediyoruz.Tuzunu ve şekerini ilave edip kullanıyorsak kereviz yapraklarımızı bütün koyup 2 su bardağı su ekleyelim ve düdüklümüzün kapağını kapatalım.

Düdüklü kaynamaya başladıktan sonra 10 dakikada yemeğimiz pişmiş demektir.Normal tencerede yapıyorsanız bu süre yarım saat kadardır sanırım.Ben hep düdüklüde pişirdiğim için siz kontrollü pişirin derim yinede...Ben babamların bahçesindeki kereviz yapraklarını kullandım gerçekten kereviz seviyorsanız deneyin derim.Ayrıca barbunya pilakiyi çok sulu sevmediğim için az su ilave ettim.Limon ve maydonozla süsleyerek servis yaptım.

Afiyet Olsun....


36 yorum :

~PakKaramu~ dedi ki...

Pak Karamu visiting your blog

NzlGl dedi ki...

Dün bizde de pişti sevgili Aylin
bende z.yağlı barbunyayı sevenlerdenim. Elinize sağlık

sevgiler

yemekaski.com seçil dedi ki...

ellerine sağlık ayloşum.. yazın yenecek en iyi şey soğuk zeytinyağlı yemekler :)

Gökkuşağının Rengi dedi ki...

Ellerine sağlık canım bende çok severim barbunyayı yanında birde pirinç pilavı olacak yemede yanında yat dicem ama biz yiyelim:)))

yeşim dedi ki...

günaydın tatlım...
pilaki nefis görünüyor bol limonlu soğuk soğuk...ellerine sağlık. çoookk öptümmm.

lezzet sarayı dedi ki...

oh barbunyalara bak bayılırım bir tabak alıp kaçıyorum ellerine sağlık aylincim şahane görünüyor...

mine dedi ki...

Aylincim o zamandan belliymiş senin bu becerikli durumun baksana : )
canım bayılırız biz de barbunyaya ellerine sağlık

Nilgün Torunoğlu dedi ki...

Mmm yaz yemeklerinin kraliçesi barbunya ve yanında bol domatesli,biberli bulgur pilavı ve de sarımsaklı naneli cacık...Ellerine sağlık nefis görünüyor.

Unknown dedi ki...

kuru sogan tam anamıyla bir antibiyotik.hele bakliyat yemekleri ile beraber yenince lokum gibi oluyor sana katılıyorum.ellerine saglık.

mintinin dünyası dedi ki...

günaydın canım sabahın bu saatinde bile iştah açıyor inan.ellerine sağlık.çok da lezzetli görünüyor...

kristalkelebek(aslı) dedi ki...

Zeytinyağlı yemekler her zaman favorimdir:).
Ellerine sağlık Aylincim, çok nefis görünüyor:).
Sevgiler...
aslı

kalpkurabiye dedi ki...

aylinim fıstığımm:)) bu nefis barbunyaları hüpletsem ayıp olmaz dimiii:)) tazeleri de tezgahlardayken bi patlatsam bende:)) bahçedekiler olmadı da:))
ellerine sağlık balım harikasın:))

umutluhayat dedi ki...

ben de dün yaptım ama bu akşam yiyeceğiz.ellerine sağlık en sevdiğim zeytinyağlıdır kendileri

Unknown dedi ki...

Sarı Şekerim zevlerimiz nasılda ben
ziyor benimde favorimdir.Her gün ol
sa yerim ellerine sağlık enfes görünüyor.Kocaman öpüyorum...

Benhurum dedi ki...

Ne kadar da çok severim z.yağlı barbunyayı, hemen kaptım tabağımı oturdum masaya seni bekliyorum Aylin'cim;) Ellerine sağlık tatlım, afiyet olsun....

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Bayılıyorum barbunya pilakiye eline sağlık Aylinciğim çok öpüyorum sevgiler...

YeMeK vAkTi dedi ki...

kızlar o zaman bu haftayı barbunya haftası ilan edelimm yaşasın barbunyaaaa

YeMeK vAkTi dedi ki...

kızlar o zaman bu haftayı barbunya haftası ilan edelimm yaşasın barbunyaaaa

Sevtap dedi ki...

Hele bu sıcakta ne iyi gidiyor zeytinyağlı değilmi canım ya elerine sağlık nefis nefis

Saglıklımutfak dedi ki...

Nefis gözüküyor.Ayilncim çok severim eline sağlık canım

nesrin dedi ki...

Ellerine saglik. Ben de dün almistim. Sevgiler...

PINAR dedi ki...

ellerine sağlık,benim de en sevdiğim zeytinyağlılardandır,afiyetler olsun yiyenlere...

sarkaç dedi ki...

Tesadüfler güzel, barbunya haftası da hoş bir fikir. Soğan konusunda aynı fikirdeyim, soğanı çeşnilendiriyoruz sanki diğer sebze ve etlerle.
Sağlıkla...

memolininannesi dedi ki...

ıyı fıkır oldu vallahı sabah sabah... ne yapcz sıkıntısını aşmış olduk böylece...saol canım

ÇAY SAATİ dedi ki...

Yaz kış tercih edilen bir yemek..Ellerinize saglık..Sevgiler.Aida

Tümay Öztürk dedi ki...

Süper gözüküyor. Ellerine sağlık canım. Bayılırım:)

Syhn dedi ki...

mmm... pek severim :)

TÜLİN-sihirli tatlar dedi ki...

Ellerine sağlık Aylinim.Vazgecemedıgım bır lezzettır.sevgiler

TÜLİN-sihirli tatlar dedi ki...

Ellerine sağlık Aylinim.Vazgecemedıgım bır lezzettır.sevgiler

PAPATYA PRENSES dedi ki...

ılık ılık ben de çok severim. nefis görünüyor zaten. ellerine sağlık canım.

anneanneninemekleri dedi ki...

Ellerinize sağlık.Bütün zeytinyağlıları severim.Barbunyayı görünce aklıma geldi bende bahçedeki barbunyaları toplıyım da yarın pişiriyim.Süper bir yemek.Sevgiler

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Bende cok severim bende!!! Eline saglik,afiyetler olsun...

https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=168642682113532706#publishedcomments dedi ki...

sa.Bende çok severim barbunya piiakisini ellerine sağlık nefis görünüyor..A.E.O

huuuubakbi dedi ki...

çok severim.Ellerine sağlık.Bende çok sulu sevmem canm.

yurdagül dedi ki...

ellerine sağlık aylinim,nefiss görünüyo sabah sabah canım cekti bayılırım zeytinyağlı barbunyaya afiyetler olsun canım kardeşime maşallah.

YeMeK vAkTi dedi ki...

Samimi yorumların için çok teşekkür ederim yurdagülcüm