1 Temmuz 2010 Perşembe

BAKLAVA YUFKASI İLE KIYMALI BÖREK



Baklava yufkası benim için çok büyük bir buluş...Eskiden zar zor bulunurken şimdi heryerde var neyseki faydalanabiliyoruz bol bol.Ben 1 kere baklava yaptım ama böreğini o kadar sık yaparımki neredeyse dondurucumdan hiç eksik olmaz:)



Malzemeler (30 adet börek için)


15 adet baklava yufkası
yarım çay bardağı sıvıyğı
50 gram tereyağ

İç Malzemesi

Yarım kilo kıyma
1 kurusoğan
tuz,karabiber
maydanoz


Tezgahımıza bir adet baklava yufkasını serip silikon yumurta fırçasıyla yağlayalım(bu fırça yumuşak olduğu için tercih ediyorum silikon fırçayı)İkinci kat yufkayı üzerine kapatıp tekrar yağlıyalım.Üçüncü kat yufkayıda serdikten sonra geniş olan kenara 2 yemek kaşığı kadar iç harcı uzunlamasına yayalım.Yufkamızı dikkatlice ne çok sıkı nede gevşek olacak şekilde büyük bir rulo yapalım.Keskin bir bıçakla ruloyu 5 parçaya bölelim.Diğer yufkalar içinde aynı işlemi yapıp yufkalarımızı tamamlayalım.

Böreklerimizi hafif yağladığımız tepsimize dizim üzerine yumurta sarısı sürelim,170 derecede 15 dakika kadar pişirelim.


Afiyet Olsun...

NOT:Baklava yufkası çok ince bir yufka olduğu için dikkatli davranmak gerekiyor.Ayrıca çıtır çıtır bir börek oluyor bu ve bir kişi rahatlıkla 7-8 adet yiyebilir....misafir gelecek yada kalabalık bir aile iseniz bu önerimi dikkate almanızı dilerim..






25 yorum :

TATESAL dedi ki...

Günaydın Aylincim!!!
Yine harika ve şık bir sunumla gelmişsin...Harika bir börek canım ellerine sağlık...

Unknown dedi ki...

Çayımın yanına en az 1 tane istiyorum.Çok lezzetli gözüküyorlar.Ellerine sağlık.Sevgiler.

Damak Tadı dedi ki...

Çıtır çıtır çok nefis görünüyor canım..Bayılıyorum senin yaptıklarına..))

Ellerine sağlık canım..Sevgiler..

mutfakcini dedi ki...

Dolapta bekliyor benim yufkalarım.Bu gün sarmalı onları ,tarifini uygulamalı:)Nefis görünüyor canım,ellerine sağlık.sevgilerr

emelce yemek dedi ki...

bayilirim bizde de dun vardi kiymali borek maalesef yine cok yedim tutamadim kendimi,senin de ellerine saglik uzun bir sure sayfalarinizi ziyaret edemeyecegim (malum tatile:)geliyoruz turkiyeye) geldikten sonra devam insallah

Betül KAVAL dedi ki...

Valla şu baklava yufkası ne güzel bir nimetmiş yaaaa... Ellerine sağlık aylincim..

Öpüyorum seni

Unknown dedi ki...

ellerine sağlık canım gerçekten çıtır çıtır bir börek görüntüsüde çok hoş

Unknown dedi ki...

ilk defa yemek bloglarına bakıyorum bir tanede ben açmayı düşünüyorum burdaki güzel yemekleri gördükten sonra sunularda harika ellerine sağlık aylinn

Unknown dedi ki...

hiç denemedim ama sırası geldi herhalde.ellerinize sağlık.

Unknown dedi ki...

Tatlısından çok bu şekilde böreğini seviyorum bende baklava yufkasının. Harika kızarmışlar canım ellerine sağlık..

Bloguna Blog Manşette ulaşamıyorum Aylin'cim, sanırım adreste bir yanlışlık var.

Gizemli Tatlar dedi ki...

ellerine sağlık çok güzel görünüyor.

eldivenlerim dedi ki...

buralardayım aylinciim;) börekde tam çaylık;) çok lezzetli gözüküyor, ellerine sağlık arkadaşım.....

MAVİ TUTKU dedi ki...

Ben bunun aynısının patateslisini yapmıştım blogda gerilerde kaldı.:)
Bundan da yapim iyi oldu sizden gördüğüm.:)

Hamarat Abla dedi ki...

Ellerinize sağlık. Çayın yanına çok yakışan bir börek olmuş.

Narince dedi ki...

Çıtır çıtır, baklava yaptım hatta şöbiyet ama tuzlu bir börek denememiştim. Ellerine sağlık Aylin.

Stil Direktoru dedi ki...

en sevdiğim bardaklarım ve aynı metalli cam kaşıklara sunuyorum bu kadar olur canım çekti eline sağlık tatlım

sevimin sayfasi dedi ki...

harika görünüyor, citir citir simdi cayimin yanina olsa cok iyi olurdu
ellerine saglik canim

mine dedi ki...

baklava yufkası bizim yufkacıda var da alıp yapan yok
tarif için teşekkürler
haftaya gelecek misafirler için deneyeceğim

keskinli dedi ki...

enfes bir lezzet ellerine saglik
yorumun icin cok tesekkürler sevgiler...

Unknown dedi ki...

:)) Ben yanlış yere yorum yapmışım sanırım,ama olsun ziyanı yok :) milföylerinizde çok hoş olmuşlar.Ama asıl dikkatimi celbeden bu muhteşem böreklerdi :)

mine dedi ki...

yaptım annemle çok sevdik, şimdi sıra misafirlerde : ) böreği dondurucuya hiç koymamıştım , dondurucudan çıkınca hemen yumurta sürüp fırına veriliyor mu yoksa açılması mı bekleniyor
teşekkürler,sevgiler...

YeMeK vAkTi dedi ki...

Afiyet olsun Minecim beğenmenize çok sevindim.Dondurucudan çıkar çıkmaz yumurta sarısı sürüp çok kızgın olmayan fırında pişirmeni tavsiye ederi,öpüyorum .

violet dedi ki...

benim gibi yemek yapmayı sevmeyen insanları heveslendirecek kadar güzel bir site ellerinize sağlık,sevgiler :)

Unknown dedi ki...

Selam AYlin, bu tarifini uyguladim. Adini blogumda kullanacagim, umarim bir sorun teskil etmez :)
Cokk guzel oldu.

YeMeK vAkTi dedi ki...

Ellerine sağlık canım ..neden sorun olsun tabikide yayınlarsın :)