Ramazanın ilk günü sizlerle yapması kolay ama süresi uzun bir yemek palaşmak istedim.Gerçi ben eti haşlayarak bu süreyi biraz kısalttım ama yinede 4 saatte pişti:) Bu yemeğin aslında pek çok yapım şekli var.Kimisi eti çiğden koyar,kimisi fırına pişirtir yada kendi fırınında pişirir vs...
Ben geçtiğimiz günlerde bu şekilde denedim ve gayet memnun kaldım.Tam bir güveç tadı vardı yemekte..Yapacakların şimdiden ellerine sağlık...
MALZEMELER
1 kilo dilimlenmiş kemikli kuzu kol
3 adet kemer patlıcan
2 adet kabak
3 adet çarliston biberi
2 avuç taze fasülye
3-4 adet domates
1 adet büyük patates
2 adet büyükçe soğan
4-5 diş sarmısak
tuz,4 yemek kaşığı zeytinyağı
(arzu edilinirse içine bamyada konulablir)
Öncelikle etlerimizi düdüklümüzde sadece su ile yaklaşık 15-20 dakika haşlayalım.Güveç tenceremizin altına 1 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirip halka halka doğradığımız 2 soğanı tabana yayalım.Üzerine etlerimizi yerleştirelim.Üzerine küp doğranmış patlıcan kabak ve patateslerimizi ve ikiye bölünmüş taze fasülyelerimizide ekleyelim.En üste halka doğranmış çarliston biberlerimizi,sarmısaklarımızı ve kabukları soyulup küp küp doğranmış domateslerimizi tuz ve yağımızın geri kalanını ve etleri haşladığımız et suyundan 2 bardak ilave edelim.
Güvecimizin üzerini aleminyum folyo ile kapatıp bir kaç yerden kürdanla delelim.Üzerine güvecimizin kapağını da kapatıp kısığa yakın orta ateşte yaklaşık 4 saat kontrollü olarak pişirelim.Pişme sırasında suyu biterse varsa etsuyu veya normal su ilave edelim.
AFİYET OLSUN
Birde 4 saat uzun gelebilir ama toprak güveç tadının yemeğinize geçmesini istiyorsanız kesinlikle sabredin ve kısık ateşte bu şekilde pişirin .Yoksa normal tencere yemeğinden farkı olmaz tadında benden söylemesi:)
62 yorum :
Ellerine sağlık canımın içi.. sende değiştirmişsin bloğu bizde 2-3 gündür sayfa yenilemekle uğraşıyoruz.. yakışanı bulimde rahatlim :) hayırlı ramazanlar.. öpüyorummm...
tok seçilcim istediğim gibi olmadı idareten kalıcak benimkide dün gidince blog resimlerim mecburen böyle yaptık.
Aylinciğim bol sebzeli tam benim sevdiğim gibi olmuş eline sağlık hayırlı ramazanlar diliyorum sevgiler..
Aylinciğim öncelikle hayırlı ramazanlar diliyorum canım...Güveç harika görünüyor,ellerine sağlık...Bende bu akşam için hazırlayıp geldim ama benimki çok pratik ve zahmetsiz...Düdüklü tencerede yapıyorum...En alta soğan üzerine etler,üzerine fasulyeler,bir sıra domates,bir sıra biber,üzerine kabak,üzerine patlıcan,patates ve en üste yine domates,tuz ,biber,seyreltilmiş salça 1 kase suda...hepsi bu kadar...gerçi toprak kabın lezzetini vermez ama inan yinede çok lezzetli oluyor hmde pratik...üzerine biraz sıvı yağ biraz da tereyağı koyuyorum ve 20 dakikada hazır...bir tatlı kaşığıda kekik ve sarmısak da var...
Bu arada yeni teman çok güzel olmuş güle güle kullan şeker kız...sevgiler...
Aylincim böyle bol sebzeli bir güveçten daha güzel ne olabilir ki:))
Kemiksiz olsun ama etleri yaaa:)))
ellerine sağlık tatlım..
Hoş muhabbetli bol bereketli iftarlar dilerim..
öpüyorum kocamann..
Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok iştah açıcı ve besleyici görünüyor.
Saygılar.
Elinize sağlık çok güzel olmuş hem güveç hemde yeni sayfanız çok beğendim
hayırlı ramazanlar
Aylin ellerine sağlık enfes görünüyor. afiyet olsun
harika bir seçim aylinciğim ellerine sağlık.
hayırlı ramazanlar diliyorum canım.
slm.hayırlı ramazanlar.ellerine sağlık aylincim.nefis gözüküyo.bende eti önce haşlarım daha lezzetli oluyor.
ellerine sağlık canım dumanı buralara kadar geldi:)))
Canım çok hoş bir güveç olmuş,ellerine sağlık,sevgimle kal....
Ben de güveci çok severim. Geçen hafta bahçede odun ateşinde ağzı hamurla kapalı yaptık. Uzun sürdü ama değermiş ! kesinlikle dedikleri kadar güzel oluyormuş odun ateşinde.Ama ocakta yapılanına da hayır demem :)
ellerine sağlık
sevgiler
www.cafederins.com
Canım harika görünüyor, ellerine sağlık:)
nefis görünüyor canım.eline sağlık.hayırlı iftarlar diliyorum.öptümm.
Güvece bayılırım hele de babam yapmışsa:) Seninkide ona benziyor canım ellerine sağlık:) hayırlı ramazanlar...
Tatesalcım evet bende arada o şekilde hyapsamda bu şekildekinin tadına doyamadık,kısık ateşte ve toprak kapta harika olmuş..
Tümayım eminim baban daha lezzetli yapar çünkü benim babamda öyle:))
denizim kemikli et bana her zaman dha bir lezzetli gelir:)
Ne güzel olmuş o sucuklu güveç öyle... Kahvaltı sofranda mükemmel gözüküyor...
Sana da hayırlı ramazanlar dilerim...
Ellerine sağlık, sevgiler.
Süper görünüyor,eminim lezzeti de öyledir.Sevgiler
Hımmm nefis görünüyorr ellerinize sağlıkk...Yeni temanız da hayırlı olsun....
Güveçteki yemeğin tadıda ayrı oluyor her zaman ellerine sağlık arkadaşım.
aylincim bende güveç aldım geçtiğimiz hafta denemek henüz fırsat olmadı bakalım ne zaman ve kime yemek yaptığımda olacak bilmiyorum
aylincim 4 saat be onun pişmesini bekleyemem ya bence hepsini tek tek kızartalım etide haşlayalım vbelki pişme süresi kızalır ne dersin :))
Sevilcim ben onuda denedim ama o zaman toprak güvecin tadı yemeğe geçmiyor bak söylim:))
Ancak böyle kısık ateşte uzun süre pişerse alırız güveç tadını:)
aylincim ellerine sağlık canım.kemikli etle yapılan bol sebzeliş güvece bayılırım.görünümü iştah açıcı.ellerine sağlık tatlımcım.sevgiler.hayırlı ramazanlar canım...
of of sabretcez 4 saat desene :))
Ellerine saglik. Nefis bir görüntü. Hayirli ramazanlar...
Aylinciğim güvecin harika olmuş ellerine sağlık canım. Hayırlı Ramazanlar.
hımmm nefis olmuş... gerçekten harika gözüküyor...
hayırlı ramazanlar Aylincim
hımmm nefis olmuş... gerçekten harika gözüküyor...
hayırlı ramazanlar Aylincim
Sevgili Aylin,
Ramazan-ı Şerif'in Mübarek olsun.
Rabbim bu mübarek ayı en iyi ve faydalı bir şekilde değerlendirebilmeyi hepimize nasip etsin.
Güveçte yemek yapmak için gerçekten bol vakit gerekiyor.
Ama ortaya çıkan lezzeti müthiş oluyor.
Ellerine sağlık.
hayatım senin ömrün mutfaktamı geçiyor ne çok tarif ne çok paylaşım:))) becerikli kızım benim...kocacığın yaşıyor valla....ellerine sağlık güveçta güveç olmuş yaneeee:)))) öpüyorum yeavrım
ayıptır söylemesi elim çabuktur yivvrumm:))
gel sana da yapim beklerim :)
Aylin hanım merhaba, harika bir güveç tarifi elinize sağlık. Pişirme konusunda güveç tadında olması için güvecin üzeri 3-4 kat aliminyum folyoyla kapatıldıktan sonra ağız kısmı ambalaj ipiyle sıkı sıkı kapatılır ve 4 saat gibi bir sürede kısık ateşte pişirilirse süper bir güveç olur. Harika bir iftar yemeği yemek sonrası güllaç olmadan olmazzzzzz...
Sevgili Aylin
bende en kısa zamanda güveç almak istiyorum. Hele bu tariften sonra almak şart oldu. Eline sağlık canım
hayırlı ramazanlar
Ellerine sağlık canım çok lezzetli görünüyor.
Bembeyaz yağan bir karın, ne yaşanmışsa yaşansın, geçmişin tüm hatalarını örttüğü gibi Ramazan ayının da senin tüm hatalarını örterek hayırlı yeni bir gelecek umut dolu yeni bir baslangıca vesile olmasını dilerim .Sevgilerimle...
Güveçin lezzetli olması ağır ateşte pişmesine bağlı. 4 saatde pişirerek hakkını vermişsin güvecin... Biz pikniğe gidince önce mangal ardından güveç yaparız. Tadına doyum olmaz korda pişen güvecin... Ellerine sağlık Hayırlı Ramazanlar...
aylinciğim güveçtede ne lezzetli olmuştur çok maharetlisin ellerine sağlık..
Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor..
çok nefis görünüyor vallahi:)
ellerine sağlık canım..
canım benımm ellerıne sağlık.harıka bır guvec olmus ramazanada yakısır bır tarıf.Kahvaltı masanda süper herzamankı gıbı:)hayırlı ramazanlar dılıyorum tatlım sevgıler
ellerine sağlık aylinim harikasın kardeşim şimdilik güvecim yok büyük bi eksiklik hissediyorum inşlh alırım bende bu tariften yapma şerefine kavuşurum.
Aylinciğim güveç süper görünüyor, ellerine sağlık.Hayırlı iftarlar canım...
Aylinciğim pişmesi uzun sürse de harika bir lezzet güveç, ellerine sağlık, hayırlı ramazanlar canım.
ellerine sağlık aylincim .çok güzel olmuş.güzel bir ramazan geçirmen dileğiyle
ŞAHANE GÖZÜKÜYOR. ELLERİNE SAĞLIK. RAMAZANIN MUBAREK OLSUN CANIM
Tatilde yedik ve inanılmaz güzeldi. En kısa zamanda bir güveç alıp, tarifinizden deneyeceğim. Ellerinize sağlık.
aylincim hayırlı ramazanlar ...yemeğin muhteşem görünüyor ama pişirme süresi çok uzun geldi bana ben genellikle 2 saatte pişiririm güvecimi hemde kısık ateşte ama eminimki tadı çok güzeldir...ellerine emeğine sağlık
sevgili lezzet sarayı zaten güvecin ısınması hemen yarım saati buluyor.En azından benimkinin öyle..
Ama tadı gerçekten tam güveçti
Güveçte pişen yemeğin tadına doyum olmaz.Ellerine sağlık canım.Hayırlı Ramazanlar.Sevgiler.
benim gibi yumurta bile kırmayı beceremeyen bi hatun için hoş bi site burası sık kullanılanlarıma ekledim hemen =)
of of of...
muhteşem görünüyor,eline sağlık aylin...
Bir kaşe yaptıracağım (kopyala yapıştır olmaz ben eskilerdenim). Sonra her tarifin için basacağım ekrana. Harika olmuş!, harika olmuş!, harika olmuş!.
Güvecte pisen her yemek cok lezzetli oluyor,güvecin kokusu yemege siniyor tadi daha güzel oluyor ellerine saglik canim nefis olmus
hayirli bereketli ramazanlar
ellerine sağlık canım ....kızım büyüyo sağolasın güzel sözlerin için ...hayırlı ramazanlar sevgiyle kal...
Aylinciğim elelrine sağlık canım çok severim yan pidesi veındada ramazan ayran:))
Sarkaç teşekkür ederim canım her seferinde beni utandırıyorsun:)
Resim ekledim siteme :) Güveç çok güzel görünüyor ya :)
hemen bakıyım saol canım
hemen bakıyım saol canım
süper....... kemikli kuzu kol yerine sadece kuzu kuşbaşı olur mu.evetse onuda önden haşlayacak mıyız..birde benim güvcim hiç kullanılmadı önce bazı işlemler yapmak gerekiyormuş biliyor musunuz acaba...
Aslında kemikli ette haşllanmaz ama ben biraz haşlamıştım.Siz kuşbaşıyı haşlamayın.
Yeni güvece evvele 1 su bardağı sıvıyağ koyup fırına verin.Yağ ısınana kadar fırında bekletin.
Sonra fırında çıkarıp yağı fırça veya sünger yadımı ile güvecin içine yedirin .Mümkünse yağ 3-4 saat içinde beklesin ve güveç yağı emsin.Sonra su ile durulayıp güveci ters çevirip kurutun.
Yorum Gönder