11 Ağustos 2010 Çarşamba

GÜVEÇ


Ramazanın ilk günü sizlerle yapması kolay ama süresi uzun bir yemek palaşmak istedim.Gerçi ben eti haşlayarak bu süreyi biraz kısalttım ama yinede 4 saatte pişti:) Bu yemeğin aslında pek çok yapım şekli var.Kimisi eti çiğden koyar,kimisi fırına pişirtir yada kendi fırınında pişirir vs...

Ben geçtiğimiz günlerde bu şekilde denedim ve gayet memnun kaldım.Tam bir güveç tadı vardı yemekte..Yapacakların şimdiden ellerine sağlık...


MALZEMELER

1 kilo dilimlenmiş kemikli kuzu kol
3 adet kemer patlıcan
2 adet kabak
3 adet çarliston biberi
2 avuç taze fasülye
3-4 adet domates
1 adet büyük patates
2 adet büyükçe soğan
4-5 diş sarmısak
tuz,4 yemek kaşığı zeytinyağı
(arzu edilinirse içine bamyada konulablir)


Öncelikle etlerimizi düdüklümüzde sadece su ile yaklaşık 15-20 dakika haşlayalım.Güveç tenceremizin altına 1 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirip halka halka doğradığımız 2 soğanı tabana yayalım.Üzerine etlerimizi yerleştirelim.Üzerine küp doğranmış patlıcan kabak ve patateslerimizi ve ikiye bölünmüş taze fasülyelerimizide ekleyelim.En üste halka doğranmış çarliston biberlerimizi,sarmısaklarımızı ve kabukları soyulup küp küp doğranmış domateslerimizi tuz ve yağımızın geri kalanını ve etleri haşladığımız et suyundan 2 bardak ilave edelim.


Güvecimizin üzerini aleminyum folyo ile kapatıp bir kaç yerden kürdanla delelim.Üzerine güvecimizin kapağını da kapatıp kısığa yakın orta ateşte yaklaşık 4 saat kontrollü olarak pişirelim.Pişme sırasında suyu biterse varsa etsuyu veya normal su ilave edelim.

AFİYET OLSUN


Birde 4 saat uzun gelebilir ama toprak güveç tadının yemeğinize geçmesini istiyorsanız kesinlikle sabredin ve kısık ateşte bu şekilde pişirin .Yoksa normal tencere yemeğinden farkı olmaz tadında benden söylemesi:)

62 yorum :

yemekaski.com seçil dedi ki...

Ellerine sağlık canımın içi.. sende değiştirmişsin bloğu bizde 2-3 gündür sayfa yenilemekle uğraşıyoruz.. yakışanı bulimde rahatlim :) hayırlı ramazanlar.. öpüyorummm...

YeMeK vAkTi dedi ki...

tok seçilcim istediğim gibi olmadı idareten kalıcak benimkide dün gidince blog resimlerim mecburen böyle yaptık.

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Aylinciğim bol sebzeli tam benim sevdiğim gibi olmuş eline sağlık hayırlı ramazanlar diliyorum sevgiler..

TATESAL dedi ki...

Aylinciğim öncelikle hayırlı ramazanlar diliyorum canım...Güveç harika görünüyor,ellerine sağlık...Bende bu akşam için hazırlayıp geldim ama benimki çok pratik ve zahmetsiz...Düdüklü tencerede yapıyorum...En alta soğan üzerine etler,üzerine fasulyeler,bir sıra domates,bir sıra biber,üzerine kabak,üzerine patlıcan,patates ve en üste yine domates,tuz ,biber,seyreltilmiş salça 1 kase suda...hepsi bu kadar...gerçi toprak kabın lezzetini vermez ama inan yinede çok lezzetli oluyor hmde pratik...üzerine biraz sıvı yağ biraz da tereyağı koyuyorum ve 20 dakikada hazır...bir tatlı kaşığıda kekik ve sarmısak da var...
Bu arada yeni teman çok güzel olmuş güle güle kullan şeker kız...sevgiler...

kalpkurabiye dedi ki...

Aylincim böyle bol sebzeli bir güveçten daha güzel ne olabilir ki:))
Kemiksiz olsun ama etleri yaaa:)))
ellerine sağlık tatlım..
Hoş muhabbetli bol bereketli iftarlar dilerim..
öpüyorum kocamann..

fuat gencal dedi ki...

Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok iştah açıcı ve besleyici görünüyor.

Saygılar.

Mutluanne dedi ki...

Elinize sağlık çok güzel olmuş hem güveç hemde yeni sayfanız çok beğendim

hayırlı ramazanlar

Hilal dedi ki...

Aylin ellerine sağlık enfes görünüyor. afiyet olsun

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

harika bir seçim aylinciğim ellerine sağlık.
hayırlı ramazanlar diliyorum canım.

uğurböceği dedi ki...

slm.hayırlı ramazanlar.ellerine sağlık aylincim.nefis gözüküyo.bende eti önce haşlarım daha lezzetli oluyor.

Gökkuşağının Rengi dedi ki...

ellerine sağlık canım dumanı buralara kadar geldi:)))

ANNEMİNELİ dedi ki...

Canım çok hoş bir güveç olmuş,ellerine sağlık,sevgimle kal....

Zehra Gürgen dedi ki...

Ben de güveci çok severim. Geçen hafta bahçede odun ateşinde ağzı hamurla kapalı yaptık. Uzun sürdü ama değermiş ! kesinlikle dedikleri kadar güzel oluyormuş odun ateşinde.Ama ocakta yapılanına da hayır demem :)

ellerine sağlık
sevgiler
www.cafederins.com

Chilek dedi ki...

Canım harika görünüyor, ellerine sağlık:)

yeşim dedi ki...

nefis görünüyor canım.eline sağlık.hayırlı iftarlar diliyorum.öptümm.

Tümay Öztürk dedi ki...

Güvece bayılırım hele de babam yapmışsa:) Seninkide ona benziyor canım ellerine sağlık:) hayırlı ramazanlar...

YeMeK vAkTi dedi ki...

Tatesalcım evet bende arada o şekilde hyapsamda bu şekildekinin tadına doyamadık,kısık ateşte ve toprak kapta harika olmuş..

Tümayım eminim baban daha lezzetli yapar çünkü benim babamda öyle:))

denizim kemikli et bana her zaman dha bir lezzetli gelir:)

dokuzuncubulut dedi ki...

Ne güzel olmuş o sucuklu güveç öyle... Kahvaltı sofranda mükemmel gözüküyor...
Sana da hayırlı ramazanlar dilerim...
Ellerine sağlık, sevgiler.

anneanneninemekleri dedi ki...

Süper görünüyor,eminim lezzeti de öyledir.Sevgiler

zeynep dedi ki...

Hımmm nefis görünüyorr ellerinize sağlıkk...Yeni temanız da hayırlı olsun....

zeynep dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Sevtap dedi ki...

Güveçteki yemeğin tadıda ayrı oluyor her zaman ellerine sağlık arkadaşım.

Sevil Şahin dedi ki...

aylincim bende güveç aldım geçtiğimiz hafta denemek henüz fırsat olmadı bakalım ne zaman ve kime yemek yaptığımda olacak bilmiyorum
aylincim 4 saat be onun pişmesini bekleyemem ya bence hepsini tek tek kızartalım etide haşlayalım vbelki pişme süresi kızalır ne dersin :))

YeMeK vAkTi dedi ki...

Sevilcim ben onuda denedim ama o zaman toprak güvecin tadı yemeğe geçmiyor bak söylim:))

Ancak böyle kısık ateşte uzun süre pişerse alırız güveç tadını:)

mintinin dünyası dedi ki...

aylincim ellerine sağlık canım.kemikli etle yapılan bol sebzeliş güvece bayılırım.görünümü iştah açıcı.ellerine sağlık tatlımcım.sevgiler.hayırlı ramazanlar canım...

Sevil Şahin dedi ki...

of of sabretcez 4 saat desene :))

nesrin dedi ki...

Ellerine saglik. Nefis bir görüntü. Hayirli ramazanlar...

çeşnici Handan dedi ki...

Aylinciğim güvecin harika olmuş ellerine sağlık canım. Hayırlı Ramazanlar.

yemekbiraşk dedi ki...

hımmm nefis olmuş... gerçekten harika gözüküyor...
hayırlı ramazanlar Aylincim

yemekbiraşk dedi ki...

hımmm nefis olmuş... gerçekten harika gözüküyor...
hayırlı ramazanlar Aylincim

Muhterem'le Afiyetle dedi ki...

Sevgili Aylin,
Ramazan-ı Şerif'in Mübarek olsun.
Rabbim bu mübarek ayı en iyi ve faydalı bir şekilde değerlendirebilmeyi hepimize nasip etsin.

Güveçte yemek yapmak için gerçekten bol vakit gerekiyor.
Ama ortaya çıkan lezzeti müthiş oluyor.
Ellerine sağlık.

Gönül dedi ki...

hayatım senin ömrün mutfaktamı geçiyor ne çok tarif ne çok paylaşım:))) becerikli kızım benim...kocacığın yaşıyor valla....ellerine sağlık güveçta güveç olmuş yaneeee:)))) öpüyorum yeavrım

YeMeK vAkTi dedi ki...

ayıptır söylemesi elim çabuktur yivvrumm:))

gel sana da yapim beklerim :)

Ballı Baba dedi ki...

Aylin hanım merhaba, harika bir güveç tarifi elinize sağlık. Pişirme konusunda güveç tadında olması için güvecin üzeri 3-4 kat aliminyum folyoyla kapatıldıktan sonra ağız kısmı ambalaj ipiyle sıkı sıkı kapatılır ve 4 saat gibi bir sürede kısık ateşte pişirilirse süper bir güveç olur. Harika bir iftar yemeği yemek sonrası güllaç olmadan olmazzzzzz...

NzlGl dedi ki...

Sevgili Aylin

bende en kısa zamanda güveç almak istiyorum. Hele bu tariften sonra almak şart oldu. Eline sağlık canım
hayırlı ramazanlar

Fatoş Öztürk dedi ki...

Ellerine sağlık canım çok lezzetli görünüyor.

Bembeyaz yağan bir karın, ne yaşanmışsa yaşansın, geçmişin tüm hatalarını örttüğü gibi Ramazan ayının da senin tüm hatalarını örterek hayırlı yeni bir gelecek umut dolu yeni bir baslangıca vesile olmasını dilerim .Sevgilerimle...

Bizim Evin Mutfağı-Aysel dedi ki...

Güveçin lezzetli olması ağır ateşte pişmesine bağlı. 4 saatde pişirerek hakkını vermişsin güvecin... Biz pikniğe gidince önce mangal ardından güveç yaparız. Tadına doyum olmaz korda pişen güvecin... Ellerine sağlık Hayırlı Ramazanlar...

GÖNÜL dedi ki...

aylinciğim güveçtede ne lezzetli olmuştur çok maharetlisin ellerine sağlık..

sevda ozatan dedi ki...

Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor..

PAPATYA PRENSES dedi ki...

çok nefis görünüyor vallahi:)

ellerine sağlık canım..

TÜLİN-sihirli tatlar dedi ki...

canım benımm ellerıne sağlık.harıka bır guvec olmus ramazanada yakısır bır tarıf.Kahvaltı masanda süper herzamankı gıbı:)hayırlı ramazanlar dılıyorum tatlım sevgıler

yurdagül dedi ki...

ellerine sağlık aylinim harikasın kardeşim şimdilik güvecim yok büyük bi eksiklik hissediyorum inşlh alırım bende bu tariften yapma şerefine kavuşurum.

Gizemli Tatlar dedi ki...

Aylinciğim güveç süper görünüyor, ellerine sağlık.Hayırlı iftarlar canım...

Egeden Tarifler dedi ki...

Aylinciğim pişmesi uzun sürse de harika bir lezzet güveç, ellerine sağlık, hayırlı ramazanlar canım.

umutluhayat dedi ki...

ellerine sağlık aylincim .çok güzel olmuş.güzel bir ramazan geçirmen dileğiyle

memolininannesi dedi ki...

ŞAHANE GÖZÜKÜYOR. ELLERİNE SAĞLIK. RAMAZANIN MUBAREK OLSUN CANIM

Serap dedi ki...

Tatilde yedik ve inanılmaz güzeldi. En kısa zamanda bir güveç alıp, tarifinizden deneyeceğim. Ellerinize sağlık.

lezzet sarayı dedi ki...

aylincim hayırlı ramazanlar ...yemeğin muhteşem görünüyor ama pişirme süresi çok uzun geldi bana ben genellikle 2 saatte pişiririm güvecimi hemde kısık ateşte ama eminimki tadı çok güzeldir...ellerine emeğine sağlık

YeMeK vAkTi dedi ki...

sevgili lezzet sarayı zaten güvecin ısınması hemen yarım saati buluyor.En azından benimkinin öyle..

Ama tadı gerçekten tam güveçti

mutfakcini dedi ki...

Güveçte pişen yemeğin tadına doyum olmaz.Ellerine sağlık canım.Hayırlı Ramazanlar.Sevgiler.

zey0zey dedi ki...

benim gibi yumurta bile kırmayı beceremeyen bi hatun için hoş bi site burası sık kullanılanlarıma ekledim hemen =)

CEPAYNASI dedi ki...

of of of...
muhteşem görünüyor,eline sağlık aylin...

sarkaç dedi ki...

Bir kaşe yaptıracağım (kopyala yapıştır olmaz ben eskilerdenim). Sonra her tarifin için basacağım ekrana. Harika olmuş!, harika olmuş!, harika olmuş!.

Baharcicegi dedi ki...

Güvecte pisen her yemek cok lezzetli oluyor,güvecin kokusu yemege siniyor tadi daha güzel oluyor ellerine saglik canim nefis olmus
hayirli bereketli ramazanlar

GAMZELİ ANNE dedi ki...

ellerine sağlık canım ....kızım büyüyo sağolasın güzel sözlerin için ...hayırlı ramazanlar sevgiyle kal...

Pembe Tatlar dedi ki...

Aylinciğim elelrine sağlık canım çok severim yan pidesi veındada ramazan ayran:))

YeMeK vAkTi dedi ki...

Sarkaç teşekkür ederim canım her seferinde beni utandırıyorsun:)

Unknown dedi ki...

Resim ekledim siteme :) Güveç çok güzel görünüyor ya :)

YeMeK vAkTi dedi ki...

hemen bakıyım saol canım

YeMeK vAkTi dedi ki...

hemen bakıyım saol canım

canikom dedi ki...

süper....... kemikli kuzu kol yerine sadece kuzu kuşbaşı olur mu.evetse onuda önden haşlayacak mıyız..birde benim güvcim hiç kullanılmadı önce bazı işlemler yapmak gerekiyormuş biliyor musunuz acaba...

YeMeK vAkTi dedi ki...

Aslında kemikli ette haşllanmaz ama ben biraz haşlamıştım.Siz kuşbaşıyı haşlamayın.

Yeni güvece evvele 1 su bardağı sıvıyağ koyup fırına verin.Yağ ısınana kadar fırında bekletin.

Sonra fırında çıkarıp yağı fırça veya sünger yadımı ile güvecin içine yedirin .Mümkünse yağ 3-4 saat içinde beklesin ve güveç yağı emsin.Sonra su ile durulayıp güveci ters çevirip kurutun.